De HBO Original-serie The Last of Us, gebaseerd op de veelgeprezen gelijknamige videogame die Naughty Dog exclusief voor de PlayStation-platforms® heeft ontwikkeld, gaat in 2023 in première op HBO en HBO Max.



The Last of Us speelt zich twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd af. Joel (Pedro Pascal, The Mandalorian), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om Ellie (Bella Ramsey, The Worst Witch (2017)), een veertienjarig meisje, uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute, hartverscheurende reis, omdat ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.



De cast ziet er als volgt uit; Pedro Pascal als Joel, Bella Ramsey als Ellie, Gabriel Luna als Tommy, Anna Torv als Tess, Nico Parker als Sarah, Murray Bartlett als Frank, Nick Offerman als Bill, Storm Reid als Riley, Merle Dandridge als Marlene, Jeffrey Pierce als Perry, Lamar Johnson als Henry, Keivonn Woodard als Sam, Graham Greene als Marlon, Elaine Miles als Florence en Ashley Johnson en Troy Baker.

The Last of Us is geschreven door tevens uitvoerend producenten Craig Mazin en Neil Druckmann. De serie is een coproductie met Sony Pictures Television en Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam fungeren als uitvoerend producenten. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog produceren.