Het einde is in zicht voor Nancy Drew (2019) van The CW. Het netwerk heeft bevestigt dat het vierde seizoen, dat momenteel in productie is, het laatste zal zijn voor de serie.



Nancy Drew (2019) volgt de legendarische tienerdetective terwijl ze mysteries oplost - zowel aardse zaken als bovennatuurlijke - in haar spookachtige geboorteplaats Horseshoe Bay, Maine. Kennedy McMann, Scott Wolf, Leah Lewis, Maddison Jaizani, Tunji Kasim, Alex Saxon en Riley Smith spelen de hoofdrollen.

Er zal geen vijfde seizoen meer komen van de mysterie-serie. Het vierde, laatste, seizoen staat gepland om halverwege het winterseizoen van start te gaan. Een exacte startdatum en -tijd worden later bekend gemaakt.



De beslissing om Nancy Drew (2019) te beëindigen is niet geheel onverwacht. Volgens bronnen begonnen de discussies over vernieuwing voor het drama al maanden geleden na de afronding van het aanstaande vierde seizoen. De beslissing werd genomen vóór het recente vertrek van de voorzitter en CEO van The CW, Mark Pedowitz, toen de overname van het netwerk door Nexstar werd voltooid, en de finale van het vierde seizoen gemaakt werd als een bevredigende seriefinale. De productie van dit laatste seizoen wordt naar verwachting binnenkort afgerond.

Hoewel de beslissing om Nancy Drew (2019) te beëindigen dus al een tijdje in de maak was, past het in het streven van nieuwe The CW-eigenaren naar goedkopere programmering. Scriptseries worden duurder met elk seizoen dat ze uitgezonden worden. Aangezien The Flash (2014), Riverdale en Nancy Drew (2019) dit seizoen allemaal zullen eindigen, blijft het grootste succes van het netwerk, het sportdrama All American, de enige The CW-scriptserie ouder dan drie jaar.

De aankondiging van het einde van Nancy Drew (2019) volgt op de snelle annulering van de spin-off van de serie, Tom Swift, afgelopen zomer.

In een gezamenlijke verklaring zeiden Nancy Drew-showrunners Noga Landau en Melinda Hsu Taylor:

"We zijn zo vereerd en trots dat we de iconische vastberadenheid, individualiteit en veerkracht van Nancy Drew (2019) tot leven hebben gebracht in een jarenlange samenwerking met ongelooflijke creatieve talenten voor de camera, achter de schermen en bij onze studio- en netwerkpartners. Onze harten zijn vol dankbaarheid, wetende dat we dit hoofdstuk kunnen afsluiten met intentie, inclusiviteit en vriendelijkheid - en natuurlijk met veel speurtochten, bovennatuurlijke angsten en door sterren gekruiste romantiek. We zijn vooral veel dank verschuldigd aan onze geweldige fan-gemeenschap, wiens connectie met onze thema's en verhalen de wereld voor ons heeft betekend. Het laatste seizoen zal een waardige en weerklinkende beloning zijn voor hun voortdurende liefde en steun."

Nancy Drew (2019) is een productie van CBS Studios in samenwerking met Fake Empire, met uitvoerende producenten Landau, Hsu Taylor, Josh Schwartz, Stephanie Savage, Lis Rowinski, Alex Taub, Larry Teng en S. Lily Hui.