De populaire Netflix-serie The Witcher krijgt een vierde seizoen. Maar Henry Cavill zal niet langer de hoofdrol van monsterjager Geralt of Rivia vertolken.



Henry Cavill zal niet terugkeren als Geralt of Rivia voor het vierde seizoen van The Witcher. Netflix heeft velen verrast en aangekondigd dat Henry Cavill vervangen zal worden als Geralt voor The Witcher seizoen vier.



Cavill (foto) heeft het derde seizoen van The Witcher al afgerond en de acteur keert vijf jaar na de DC-superheldenfilm Justice League terug naar de rol van Superman in de aankomende blockbuster Black Adam. De verrassende verandering van hoofdrol in The Witcher heeft mogelijk te maken met Cavill's rol als Superman in het DCEU.

Een jaar geleden, in november 2021, bevestigde Henry Cavill nog dat hij aan boord was met het plan om zeven seizoenen van The Witcher te maken, wat de hercasting van Geralt nóg schokkender maakt. Cavill is een fan van de Witcher-games en heeft al vaak gezegd hoe leuk hij het vond om Geralt te spelen. Henry Cavill's Geralt was het gezicht van de Netflix-fantasieserie The Witcher, een serie die al heeft geleid tot een geanimeerde spin-off film, Nightmare of the Wolf, en een live-action spin-off serie, The Witcher: Blood Origin. Als Cavill dus The Witcher na slechts drie seizoenen al heeft verlaten, heeft de acteur mogelijk een veelbelovende toekomst als Superman aangeboden gekregen.



De Australische acteur Liam Hemsworth (foto), bekend van de actieserie Most Dangerous Game, van de intussen stopgezette streamingdienst Quibi, zal de hoofdrol van Geralt of Rivia overnemen.

"Henry Cavill is een ongelooflijke Geralt geweest en ik ben vereerd dat hij mij toestaat de zwaarden van de Witte Wolf op te pakken voor het volgende hoofdstuk van zijn avontuur", schrijft Hemsworth in een verklaring.