Starz is nu al verslingerd aan zijn Marquise de Merteuil en de Vicomte de Valmont: het netwerk heeft Dangerous Liaisons vernieuwd voor een tweede seizoen.



Dangerous Liaisons is voorafgaand aan het debuut van de historische serie in november nu al vernieuwd met een tweede seizoen.

Dangerous Liaisons is verslavend, provocerend en prachtig weergegeven", zegt Kathryn Busby, President of Original Programming bij Starz. “Dit voorspel op de beroemde 18e-eeuwse roman belicht het pre-revolutinaire Parijs op zijn meest decadente wijze. We zijn ervan overtuigd dat kijkers aan het einde van het eerste seizoen zullen snakken naar meer gekonkel en verleiding.”



In het drama spelen Alice Englert als de markiezin de Merteuil en Nicholas Denton als Vicomte de Valmont. Het richt zich op het oorsprongsverhaal van de twee iconische personages toen ze elkaar ontmoetten aan de vooravond van de revolutie in Parijs. Kosar Ali, Carice Van Houten, Hilton Pelser, Fisayo Akinade, Michael McElhatton, Nathanael Saleh, Colette Dalal Tchantcho, Hakeem Kae-Kazim en Tom Wlaschiha zijn ook te zien.

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en is afkomatig van showrunner Harriet Warner, Colin Callender's Playground Entertainment en Tony Krantz's Flame Ventures in samenwerking met Lionsgate TV. Het is gemaakt en geschreven door Warner, die ook uitvoerend produceert naast Callendar, Krantz, Scott Huff, Bethan Jones en Christopher Hampton.

"We zijn Starz en Lionsgate enorm dankbaar voor hun voortdurende steun aan de show", aldus Callender. "We zijn erg verheugd om de briljante visie van Harriet Warner voor een tweede seizoen te delen, waarin onze wereld zal groeien en de relaties tussen onze personages zich op spannende, gevaarlijke nieuwe manieren zullen verdiepen."

Het eerste seizoen gaat zondag 6 november om middernacht in première op de Starz-app en op Starz-streaming. Het tweede seizoen zal naar verwachting begin 2023 in Praag in productie gaan.