Yahya Abdul-Mateen II bereidt zich voor om over te stappen van DC naar Marvel als hoofdrolspeler voor de Marvel-serie Wonder Man van Disney+.



Wonder Man, gemaakt door schrijver Stan Lee en tekenaars Don Heck en Jack Kirby, werd in 1964 geïntroduceerd in The Avengers-stripverhalen. Het personage, dat ook bekend staat als Simon Williams, is de zoon van de industrieel Sanford Williams en neemt de controle over zijn munitie-kostuum over na diens overlijden, aangezien de successen beperkt zijn in vergelijking met concurrent Stark Industries van Tony - Iron Man - Stark. De jongere Williams ontwikkeld op ionen gebaseerde superkrachten, waaronder superkracht, terwijl hij onder de gemene Baron Zemo werkt en zichzelf opwerpt als een antagonist van The Avengers, hoewel hij later besluit deel uit te maken van datzelfde superheldenteam.

De live-action Wonder Man-serie werd voor het eerst afgelopen juni aangekondigd als 'in ontwikkeling' zijnde, waarbij de regisseur van Marvel-blockbuster Shang-Chi, Destin Daniel Cretton, en Hawkeye-mede-producent Andrew Guest, beide hun betrokkenheid aankondigden. Cretton zal regisseren en uitvoeren, met Guest als hoofdschrijver. Zoals eerder aangekondigd, zal de serie de terugkeer zien van Oscar-winnaar Ben Kingsley's Trevor Slattery - de superschurk die een goede kerel werd, ook wel bekend als The Mandarin, die verscheen in zowel Iron Man 3 en Shang-Chi.



Yahya Abdul-Mateen (foto) is vooral bekend in de superheldenhoek vanwege zijn werk aan HBO's Watchmen (2019), nadat hij in 2020 zijn eerste Emmy won voor zijn rol als Cal Abar/Dr. Manhattan in de serie gebaseerd op de DC Comic van Dave Gibbons en Alan Moore.

Andere televisierollen zijn onder meer in de antholgieserie Black Mirror en het muzikale drama The Get Down. Een ander aankomend serieproject voor de acteur, die in 2021 zowel het productiebedrijf House Eleven10 als een creatieve samenwerking met Netflix heeft opgezet, is de gelimiteerde dramaserie Scent of Burnt Flowers van FX, gebaseerd op de roman van Blitz Bazawule, die House Eleven10 zal produceren.