Het is eindelijk zover! Deze herfst keren we terug voor een derde seizoen van het wel en wee van de dierenartsen in Yorkshire van de jaren '30 in All Creatures Great and Small (2020).



Het derde seizoen van het rustieke, Britse All Creatures Great and Small (2020) speelt zich af in de lente van 1939. De bloemen staan in bloei en de lammetjes dartelen in de wei, maar in de verte dreigt de oorlog. Ook de relatie tussen James en Helen staat vol in bloei! Heel Darrowby is in feeststemming en maakt zich op voor de grote dag van het bruidspaar. Zelfs de ouders van James zijn uit Glasgow gekomen. De enige die niet opgetogen lijkt te zijn, is Siegfried. De lente is de drukste tijd van het jaar voor zijn praktijk, en ook James wordt eraan herinnerd hoe veeleisend zijn baan is.



Wanneer de dorpelingen zich aanmelden bij het leger, denkt James na over waar hij het meeste nodig is. Tristan denkt dat James meer kan betekenen op de boerderij dan aan het front en spoort hem aan te blijven, maar het blijft een lastige beslissing voor James. Zal hij blijven of toch vertrekken?

Ligt de liefde in het verschiet voor mrs. Hall? Zij en Gerald zijn steeds closer geworden... Maar in de tussentijd heeft ze het er maar druk mee om Siegfried en de dierenartsenpraktijk in toom te houden! Ook Helen leert zich aan te passen aan het getrouwde leven. Ze blijft ook niet op de achtergrond wat de praktijk betreft, maar wordt al snel ondergedompeld in de zakelijke kanten ervan.

Siegfried moet intussen leren omgaan met een andere kant van James, die probeert om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen. Er ontstaat een kloof tussen hen als James besluit mee te doen aan een controversieel nieuw experiment van het Ministerie van Landbouw, dat extreem impopulair is onder boeren. De Tweede Wereldoorlog komt dichterbij en Siegfried moet zijn verleden uit de Eerste Wereldoorlog onder ogen komen. Hoe gaat hij om met al die veranderingen?

Ook Tristan krijgt dit seizoen meer verantwoordelijkheden. Zijn ego krijgt de overhand als hij oog in oog komt te staan met een concurrent. Al snel realiseert hij zich dat hij de handen uit de mouwen moet steken als hij het beste uit zichzelf wil halen. Dit seizoen heeft ook een romantische verrassing voor Tristan in petto. Een rivale zou zomaar eens meer voor hem kunnen betekenen dan hij op het eerste gezicht denkt...

Het zijn roerige tijden in Darrowby, maar in de dierenartsenpraktijk heeft gelukkig iedereen steun aan elkaar.

Mis het nieuwe seizoen van All Creatures Great and Small (2020) niet. Ook dit seizoen telt weer zes afleveringen. Vanaf 15 november elke dinsdag om 21:00 uur op BBC First.