Sky ontwikkelt een dramaserie over de tijd van de beroemde, geliefde componist Mozart in Wenen. De nieuwe serie is afkomstig van Giri/Haji-schrijver Joe Barton.



Het vijfdelige Amadeus-project heeft nog geen groen licht gekregen, maar bevindt zich in een vergevorderd ontwikkelingsstadium, waarbij Michael Jackson en Stephen Wright van Two Cities samen met Barton produceren.



De serie speelt zich af aan het einde van de 18e eeuw en volgt Mozarts (foto) tijd bij het componeren in Wenen. Casting vindt momenteel plaats, met een aantal waarvan wordt aangenomen dat ze een kans hebben om de hoofdrol van Mozart te spelen.

De gelimiteerde serie wordt waarschijnlijk uitgezonden op Sky Max, het Sky-entertainmentkanaal dat voorheen Sky One heette. In Nederland is Sky een onderdeel van de streamingdienst SkyShowtime. Of de serie, wanneer het daadwerkelijk groen licht krijgt, uiteindelijk ook daar te zien zal zijn is op dit moment niet bekend.

Joe Barton, die zijn tanden heeft gezet in series als Humans, is een van de meest productieve Britse schrijftalenten geworden. Hij werd geprezen voor de BBC/Netflix's Giri/Haji-serie en schreef onlangs Sky's The Lazarus Project, met Paapa Essiedu in de hoofdrol, en het Netflix YA-drama The Bastard Son & The Devil Himself.

De door STV Studios gesteunde Two Cities, die de serie zal produceren, kreeg ook lof voor een Sky-show, het Benedict Cumberbatch-drama Patrick Melrose. Het zit ook achter het aanstaande BBC-politiedrama Blue Lights.