Catherine Lacey's roman The Answers uit 2017 wordt aangepast voor een serie op FX.



De serie wordt aangepast door Sorry For Your Loss-maker Kit Steinkellner, Dopesick-maker Danny Strong en de bekende regisseur Darren Aronofsky met regie van Gillian Robespierre (A Teacher).

Het kwartet heeft een bestelling voor een pilot voor het project bij FX gescoord. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waar een jonge vrouw met een gebroken hart deelneemt aan een raadselachtig experiment dat belooft de liefde te hacken, maar nadat ze met haar mede-deelnemers naar een idyllische, afgelegen locatie is verhuisd, beginnen zij en de andere vrouwen zich af te vragen wat er werkelijk gebeurt in het experiment, en waarom ze allemaal de taak hebben gekregen om met dezelfde mysterieuze man te daten.

Het boek, dat in 2017 werd gepubliceerd, is vergeleken met The Handmaid's Tale. Het volgt Mary Parsons, die een emotionele vriendin wordt in het 'Girlfriend Experiment', het geesteskind van de rijke en beruchte acteur Kurt Sky.

Kit Steinkellner, die de Facebook-serie Sorry For Your Loss creëerde en produceerde, zal schrijven en uitvoeren.

Danny Strong, die ook mede de serie Empire bedacht en Darren Aronofsky, die de bruisende A24-film The Whale regisseerde met Brendan Fraser en een uitvoerend producent is van FX on Hulu's-serie Kindred, zal samen met Mandy Safavi met Danny Strong Productions en Ari Handel en Elizabeth Gesas produceren met Aronofsky's Protozoa Pictures.

Gillian Robespierre, die afleveringen van A Teacher en And Just Like That... regisseerde, zal de pilot regisseren en uitvoeren.

De drama-pilot van een uur wordt geproduceerd door 20th Television.