CBS heeft een grote gebeurtenis gepland om 2023 af te trappen. De teams van NCIS, NCIS: Hawaii, en NCIS: Los Angeles zullen hun krachten bundelen voor een speciale cross-over van drie uur op maandag 2 januari.



De drie teams zullen samenwerken aan een belangrijke zaak met een huurmoordenaar. Fans zullen Chris O'Donnell, LL Cool J en Vanessa Lachey een belangrijke rol zien spelen in het evenement, naast de resterende individuele casts van elke serie.



CBS onthulde meer over de cross-over in een persbericht:

"Voor de eerste keer verenigt het NCIS-verse NCIS, NCIS: Hawaii en NCIS: Los Angeles in een speciaal cross-over-evenement van drie uur voor de hit-series op maandag 2 januari op het CBS Television Network, en beschikbaar om te streamen op Paramount +.

"We zijn zo enthousiast dat we eindelijk de langverwachte, eerste NCIS-verse cross-over kunnen delen met onze gepassioneerde, trouwe kijkers", zegt Amy Reisenbach, uitvoerend vice president van huidige programma's bij CBS. "De populariteit, de lange levensduur en het aanhoudende succes van de franchise is een bewijs van het immense talent van de casts en de schrijf- en productieteams die deze series tot leven brengen. Zij kwamen met een spannend verhaal voor dit epische drie uur durende evenement dat op creatieve wijze alle drie NCIS-teams samenbrengt voor fans om van te genieten in één nacht en daarbuiten."

De NCIS-verse cross-over zal draaien om een zeer persoonlijke zaak met hoge inzet om een mysterieuze huurmoordenaar uit te schakelen. Teamleden van de verschillende NCIS-divisies komen samen in Washington, D.C., om een geliefde FLETC (Federal Law Enforcement Training Center) professor te vieren die les gaf aan meerdere leden van elk van de teams. Op de vooravond van de viering wordt de professor dood aangetroffen na een schijnbare zelfmoord en zijn voormalige studenten vermoeden onmiddellijk dat er een misdaad in het spel is. Terwijl ze zijn verleden onderzoeken, ontdekken ze een mysterieuze huurmoordenaar, en hoe meer ze zich erin verdiepen, hoe groter de doelwitten op hun rug worden. Leden van het team worden plotseling ontvoerd en alle agenten moeten samenkomen om de moordenaar uit te schakelen en hun eigen mensen te redden.



De wereldwijde franchise is een van de meest succesvolle en duurzame op televisie. In de 20 jaar dat de verschillende NCIS-series op tv zijn, hebben de kijkers meer dan 4,1 triljoen (!) minuten bekeken over de hele reeks (NCIS, NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans en NCIS: Hawaii). Dit omvat de kijkcijfers van CBS, heruitzendingen op syndicatie, kabel, VOD en streaming. Bij streaming hebben kijkers sinds de lancering van Paramount+ meer tijd besteed aan de NCIS-franchise dan aan enige andere niet-kindercontent op de dienst. NCIS is ook een van de meest bekeken en gevraagde series ter wereld, met alle drie de huidige series in meer dan 200 landen.

Dit staat er te gebeuren in de speciale NCIS-cross-over op maandag 2 januari 2023:

NCIS: "Too Many Cooks"

NCIS-agenten uit Washington, D.C., Los Angeles en Hawaï, allemaal in D.C. om het pensioenfeest van een geliefde professor van het Federal Law Enforcement Training Center (FLETC) bij te wonen, moeten samen zijn schokkende zelfmoord onderzoeken, in de CBS Original serie NCIS. NCIS: Los Angeles-sterren Chris O'Donnell, LL Cool J en NCIS: Hawaii-sterren Vanessa Lachey en Noah Mills spelen een gastrol in de aflevering van de start van de NCIS-cross-over.



NCIS: Hawaii: "Deep Fake"

Tennant, Jimmy Palmer (Brian Dietzen) en Sam Hanna (LL Cool J) worden gevangen genomen door een vrouw die beweert een CIA-agent te zijn en informatie van het team eist. Jesse, Ernie, Whistler en Alden Parker (Gary Cole) leren ook over een bron die in Hawaï is aangekomen en die in verband kan staan met verschillende overzeese moorden, in de CBS Original serie NCIS: Hawaii. NCIS-sterren Gary Cole, Brian Dietzen en NCIS: Los Angeles-sterren Chris O'Donnell en LL Cool J spelen een gastrol in de aflevering in dit tweede deel van de NCIS-cross-over.

NCIS: Los Anges: "A Long Time Coming"

Terwijl Agent Rountree en Fatima op zoek zijn naar Kilbride, die vermist is, lopen ze in een hinderlaag en vernemen ze dat elk lid van het team een premie van 200.000 dollar op zijn hoofd heeft staan via het dark web. Het NCIS team moet Agent Rountree redden en Kilbride vinden terwijl elk kartel, huurmoordenaar, bende en psychopaat op hen jaagt, in de CBS Original serie NCIS: Los Angeles. NCIS-sterren Gary Cole, Wilmer Valderrama en NCIS: Hawaii-sterren Vanessa Lachey en Yasmine Al-Bustami spelen een gastrol in de aflevering, die de afsluiting vormt van de NCIS-cross-over.