De Koreaanse remake van Money Heist (originele titel: La Casa de Papel) keert in december terug naar Netflix met een tweede seizoen (of eigenlijk: een tweede deel).



Het verhaal van de remake speelt zich af in de nabije toekomst: Noord- en Zuid-Korea krijgen dezelfde valuta en staan inmiddels op het punt de grenzen open te gooien. Een crimineel meesterbrein (Yoo Ji-tae) stelt een team (met codenamen vernoemd naar steden) samen om de grote bank waar het nieuwe geld ligt opgeslagen te beroven. De rol van Berlin wordt in deze Zuid-Koreaanse versie gespeeld door Park Hae-soo (Squid Game). Het tweede deel bestaat uit zes nieuwe afleveringen. Overigens krijgt de originele Spaanse versie van Money Heist straks een spin-off in de vorm van een prequel-serie over Berlin (Pedro Alonso).



Andere rollen in de Koreaanse versie van Money Heist zijn voor Yunjin Kim (ook bekend als Kim Yun-jin), die rollen heeft gesppeld in Amerikaanse series als Lost en Mistresses (US), Jeon Jong-seo (ook bekend als Rachel Jun), Lee Hyun-woo, Lee Won-jong, Kim Ji-hoon, Jang Yoon-ju, Kim Ji-hun, Lee Kyu-ho, Kim Sung-oh, Park Myung-hoon, Lee Si-woo, Lee Joo-bin, Hong In, Gil Eun-seong, Lim Ji-yeon, Jang Hyun-sung en Kim Chui-yoon.

Het tweede seizoen/deel van Money Heist: Korea - Joint Economic Area verschijnt vrijdag 9 december op Netflix.