BBC's misdaaddrama Strike keert terug voor seizoen vijf, en we kunnen niet wachten om Cormoran Strike en Robin Ellacott weer te zien!



Het netwerk heeft bevestigd dat de serie terugkeert op zondag 11 december - dus fans hoeven niet lang meer te wachten! Dit is alles wat je moet weten over seizoen vijf...

De synopsis voor het nieuwe seizoen luidt: "Privédetective Cormoran Strike bezoekt zijn familie in Cornwall als hij wordt benaderd door een vrouw, Anna Phipps, die om hulp vraagt bij het vinden van haar moeder, Margot Bamborough, die in 1974 onder mysterieuze omstandigheden vermist raakte.

Strike heeft nog nooit een cold case aangepakt, laat staan een van veertig jaar oud, maar ondanks de kleine kans op succes is hij geïntrigeerd en neemt hij de zaak aan, als toevoeging aan de lange lijst van zaken waaraan hij en zijn partner in het bureau Robin Ellacott momenteel werken. Robin worstelt zelf ook met een slordige scheiding en ongewenste mannelijke aandacht en met haar eigen gevoelens voor Strike.

Terwijl Strike en Robin de verdwijning van Margot onderzoeken, stuiten ze op een duivels complexe zaak met een psychopathische seriemoordenaar en getuigen die niet allemaal te vertrouwen zijn. Ze leren dat zelfs tientallen jaren oude zaken dodelijk kunnen zijn."



Zullen Robin en Cormoran eindelijk samenkomen in seizoen vijf? Tom Burke, die Cormoran speelt, zei tegen de BBC: "Er is iets heel sterks tussen hen, maar hij verwerkt ook veel over zijn tante en oom in dit seizoen. Hij laat zich wat kwetsbaarder opstellen in haar buurt en is ook wat vrijer met wat hij voor haar voelt, deels omdat zijn familie hem daartoe aanmoedigt. Het is een rare mengeling van gevoelens, hij denkt dat het ongelooflijk gevaarlijk voor hem is en probeert die dingen niet te voelen."

Holliday Grainger, die Robin speelt, voegde eraan toe: "Ze zijn nu dikke vrienden en ik denk dat dat het verschil is met het vorige seizoen. Nu is er echte vriendschap en vertrouwen. Maar het komt altijd tot het stadium waarin ze zich afvragen of er meer is en of ze daarnaar moeten handelen."