Mark Strong, Jade Anouka en Chris Mason zijn gecast tegenover Emily Watson, Shirley Henderson en Travis Fimmel in HBO Max's serie Dune: The Sisterhood van Legendary Television.



De serie, gebaseerd op de klassieke roman van Frank Herbert, speelt zich 10.000 jaar voor de hemelvaart van Paul Atreides af en volgt de Harkonnen Sisters, gespeeld door Watson en Henderson, terwijl ze krachten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen, en de legendarische sekte oprichten die bekend staat als de Bene Gesserit.



Mark Strong (foto) is bekend van zijn vele filmrollen, maar ook van de Sky One-medische dramaserie Temple. Ook speelde hij een rol in het eerste seizoen van de FOX- thrillerserie Deep State. Strong zal Keizer Javicco Corrino spelen, een man uit een grote lijn van keizers in oorlogstijd, die wordt opgeroepen om het Imperium te regeren en een broze vrede te beheren.

Jade Anouka is te zien in de BBC/HBO-fantasyserie His Dark Materials. Anouka speelde tevens een rol tegenover Michiel Huisman en Joanne Froggatt in de gelimiteerde ITV-thrillerserie Angela Black. In Dune: The Sisterhood zal ze zuster Theodosia, een getalenteerde en ambitieuze acoliet van de Sisterhood die een gevaarlijk geheim over haar verleden bewaart vertolken.

Chris Mason speelde rollen in onder andere Broadchurch, Riverdale, Dirty John en Pretty Little Liars: The Perfectionists. Hij gaat Keiran Atreides spelen, een zwaardmeester van een Groot Huis wiens ambitie om zijn familienaam waar te maken wordt verstoord wanneer hij een onverwachte band krijgt met een lid van de koninklijke familie.

Alison Schapker dient als showrunner en produceert samen met bedenker en schrijver van de serie Diane Ademu-John en Johan Renck, die de eerste aflevering regisseert. Denis Villeneuve, die de Dune-film van 2021 regisseerde, schreef en produceerde, is uitvoerend producent met Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron en Cait Collins, samen met auteur Brian Herbert. Byron Merritt en Kim Herbert dienen als uitvoerende producenten voor de nalatenschap van Frank Herbert. Auteur Kevin J. Anderson is coproducent.

De serie wordt ge-coproduceerd door HBO Max en Legendary Television, de televisie-tak van Legendary, die achter de huidige filmfranchise zit.