NBC heeft de hit-serie Quantum Leap (2022), de reboot van het populaire science fiction-drama uit de jaren '90, verlengd voor een tweede seizoen.



De verlenging komt halverwege het eerste seizoen van de serie, dat goede kijkcijfers heeft. De pilot van Quantum Leap (2022), met Raymond Lee in de hoofdrol, scoort 10,8 miljoen kijkers op lineaire, digitale en streaming platforms, volgens Nielsen en het netwerk zelf. De reboot is NBC's beste drama-productie ooit op Peacock en is de nummer 2 nieuwe serie van dit seizoen.



"We maken een sprong naar een tweede seizoen dankzij het ongelooflijke werk van onze cast, producenten, schrijvers en iedereen die een rol heeft gespeeld om deze iconische NBC-serie een nieuw leven te geven", aldus Lisa Katz, President, Scripted Content, NBCUniversal Television and Streaming. "Aangezien we het publiek blijven brengen naar onze must-watch drama's, is het verheugend om te weten dat Quantum Leap (2022) volgend seizoen een prominente plaats zal hebben, zowel in ons NBC-schema als de volgende dag op Peacock."

Volgens de synopsis van het eerste seizoen is het "Dertig jaar geleden dat Dr. Sam Beckett in de Quantum Leap-versneller stapte en verdween. Nu is er een nieuw team samengesteld om het project opnieuw op te starten in de hoop de mysteries achter de machine en de man die hem gemaakt heeft te begrijpen."

Naast Lee spelen Ernie Hudson, Caitlin Bassett, Mason Alexander Park en Nanrisa Lee in Quantum Leap (2022). Martin Gero is uitvoerend producent samen met Dean Georgaris, Don Bellisario, Deborah Pratt, Chris Grismer, Steven Lilien en Bryan Wynbrandt.

Universal Television, een divisie van Universal Studio Group, produceert in samenwerking met I Have an Idea! Entertainment, Belisarius Productions en Quinn's House Productions.