Er komt geen vierde seizoen van Step Up: High Water. Starz heeft de dramaserie geannuleerd na één seizoen op het netwerk.



De eerste twee seizoenen van de door Lionsgate TV geproduceerde serie Step Up: High Water liepen op YouTube. Nadat het bedrijf, dat eigendom is van Google, zich in 2019 terugtrok uit de originele scripted business, stapte Starz, dat bij Lionsgate is ondergebracht, in de plek en pikte het op voor een derde seizoen. Starz liet de ondertitel High Water vallen en de serie heette simpelweg Start Up. De finale van het derde seizoen, die volgende week in première gaat, dient als finale van de serie.



De annulering van Step Up volgt op de annulering gisteren door Starz van een andere door Lionsgate TV geproduceerde serie, Dangerous Liaisons, waardoor de vroegtijdige verlenging van seizoen twee werd teruggedraaid.

Lionsgate heeft haar balansen onder de loep genomen omdat het bedrijf zich voorbereidt om haar studio volgend jaar af te splitsen van Starz. Bronnen geven echter aan dat de annuleringen grotendeels het gevolg zijn van fiscale soberheid in een zeer moeilijke economische omgeving waarin mediabedrijven hun kostenbesparende maatregelen opvoeren.

Step Up is geïnspireerd op de Lionsgate-filmfranchise en volgt het drama, de schandalige romantiek, het verraad en de rivaliteit op het kruispunt van de muziek- en danswereld binnen een zeer gewild artiestenimperium.

Centraal staan Sage Odom (Ne-Yo) als de legendarische oprichter van Atlanta's befaamde High Water Performing Arts School en Collette (Christina Milian), zijn partner in High Water en in het leven. Milian nam de rol van Collette, die in het eerste en tweede seizoen werd gespeeld door wijlen Naya Rivera, over.

In de serie spelen ook Faizon Love, Eric Graise, Terayle Hill, Enrique Murciano en Tricia Helfer mee.

Step Up is gecreëerd en geproduceerd door Holly Sorensen. Adam Shankman en Jennifer Gibgot, die als producenten van de originele Step Up films dienden, produceren ook via hun Offspring Entertainment-banner. Channing Tatum en Jenna Dewan, die beiden meespeelden in de originele Step Up film, produceren ook via respectievelijk Free Association productiemaatschappij en Everheart Productions, Inc. Erik Feig, die als producent van alle films diende en de franchise overzag toen hij uitvoerder was bij Lionsgate, produceert via zijn productiebedrijf Picturestart. Bill Brown dient ook als schrijver en uitvoerend producent, en Dawn Wilkinson dient als regisseur en uitvoerend producent.