Kaleidoscope, de nieuwe anthologie-serie van Netflix, ziet Giancarlo Esposito de meest ambitieuze overval in de geschiedenis plegen waarbij zeven miljard dollar op het spel staat.



Het verkoopargument van de unieke Netflix-serie is dat hij in elke willekeurige volgorde kan worden bekeken. Elke aflevering zal zich afspelen op een ander punt in een tijdlijn die zich uitstrekt tussen 24 jaar voor en zes maanden na de overval. Het verhaal is deels geïnspireerd op het ware verhaal van een overval die plaatsvond tijdens orkaan Sandy.

Met een team van onder anderen Paz Vega (The OA), Rosalind Elbay (Ramy) en Tati Gabrielle (You) zal de serie niet alleen de planning en de nasleep van de overval onderzoeken, maar ook de relaties tussen de verschillende personages.



Netflix onthulde onlangs de trailer van Kaleidoscope waarin een geharde Giancarlo Esposito (foto) te zien is in zijn rol als Leo Pap. Met Esposito's recente optredens in The Boys, Better Call Saul, en The Mandalorian, zal zijn enorme sterstatus cruciaal zijn om Netflix' ambitieuze nieuwe project op de markt te brengen. De trailer positioneert hem als de architect van de overval en introduceert tegelijkertijd Roger Salas, gespeeld door Rufus Sewell (The Man in the High Castle), als zijn tegenstander en doelwit. De trailer laat doorschemeren dat Salas vroeger Pap heeft verraden, wat het conflict dat door de serie loopt een extra dimensie kan geven en het mogelijk tot een wraakthriller kan maken. Het valt nog te bezien of de volgorde waarin de kijker de serie bekijkt van invloed kan zijn op het soort verhaal dat wordt verteld.

Kaleidoscope zal zeker in stijl op de schermen knallen, met de trailer waarin explosies, actie en drama in overvloed worden getoond. De ongekende structuur bevat een element van interactie met de kijker in het verhaal, vergelijkbaar met de 2018 Netflix film Black Mirror: Bandersnatch, waarin de kijker op verschillende momenten op het verhaal gebaseerde beslissingen kon nemen, waardoor verschillende plotrichtingen en eindes mogelijk waren. De special had een gemengde ontvangst, waarbij de nieuwigheid van de interactieve verhaallijn relatief snel slijt; het komende seizoen van Black Mirror lijkt geen plannen te hebben voor een dergelijk project. De mogelijkheid om Kaleidoscope in willekeurige volgorde te bekijken zal zeker voor wat mond-tot-mondreclame zorgen, maar de tijd zal leren of de premisse intrigerend genoeg is om kijkers aan zich te binden.