Netflix's On My Block-spinoff Freeridge, over een broer en zus die tevens elkaar rivalen zijn, gaat in februari 2023 in première.



Freeridge is een achtdelige coming-of-age-comedyserie over broer en zus-rivalen Gloria (Keyla Monterroso Mejia, Abbott Elementary) en Ines (Bryana Salaz, Malibu Rescue: The Series) en hun vrienden Demi (Ciara Riley Wilson, L.A.'s Finest) en Cameron (Tenzing Norgay Trainor, Modern Family) die een vloek hebben losgelaten die duister ongeluk in hun leven brengt. Michael Solomon (Boo, Bitch) en Zaire Adams (Modern Family) spelen ook een hoofdrol.

Fans van de originele serie zullen de terugkeer zien van Paula Garcés als Geny Martinez, Eric Gutierrez als Ruben Martinez, Eme Ikwuakor als Dwayne Turner, en Raushanah Simmons als Fran Turner. Peggy Blow, die Marisol Martinez a.k.a Abuelita speelde in On My Block, staat ook vermeld als castlid.

De serie is bedacht, geproduceerd en geleid door Lauren Iungerich samen met mede-bedenkers en producenten Jamie Uyeshiro, Eddie Gonzalez, Jeremy Haft en Jamie Dooner.



Freeridge herenigt Iungerich met haar collega On My Block-makers Gonzalez en Haft. De serie, die in 2018 in première ging, volgde gedurende vier seizoenen de avonturen van binnenstedelijke tieners die leven en liefhebben in de fictieve wijk Freeridge in Los Angeles.

"...de nieuwe vier die de kern vormen van Freeridge stappen niet in de schoenen van onze originele On My Block crew. Ze stappen in hun eigen schoenen, naast de erfenis van de kinderen die vóór hen kwamen. Door de lens van deze nieuwe groep vrienden zullen we Freeridge zien zoals we het kennen en ook een Freeridge verkennen dat we nog niet eerder hebben gezien," zei Iungerich.

Vanaf donderdag 2 februari 2023 is de serie bij Netflix te zien.