Na een lange afwezigheid is nu bevestigd dat de populaire animatieserie voor volwassenen Invincible in 2023 terugkeert voor een tweede seizoen.



De volwassen animatieserie, die in maart 2021 op Prime Video verscheen en gebaseerd is op de superheldenstrip van Robert Kirkman en tekenaar Cory Walker, draait om de zeventienjarige Mark Grayson. Hoewel hij overkomt als een normale tiener, moet Mark zijn eigen superkrachten in evenwicht brengen met het feit dat zijn vader - Omni-Man - misschien wel het meest onstuitbare wezen op de planeet is. Dit alles bouwt op naar de monumentale seizoensfinale van het eerste seizoen van Invincible, die draait om een confronterend kantelpunt tussen vader en zoon.



Die confrontatie ging in april vorig jaar in première, wat de laatste keer was dat er een nieuwe aflevering van Invincible verscheen. Maar nu, na het delen van nieuws over Invincible seizoen twee in januari, is bevestigd dat de geanimeerde hit in 2023 zal debuteren. Tijdens een interview met Collider zei Vernon Sanders - het hoofd Televisie bij Amazon Studios - dat Invincible het komende jaar zal terugkeren met nieuwe afleveringen. Een exacte premièredatum werd niet gegeven.

Het eerste seizoen van Invincible bereidt het tweede seizoen op belangrijke manieren voor, door te eindigen met een montage van alle schurken die de heldhaftige middelbare scholier onder ogen moet zien. Het laat ook Marks relatie met Omni-Man op een schokkende plek achter. In de finale van Invincible probeert Omni-Man Mark te overtuigen zich bij hem aan te sluiten. Hij faalt, maar overmeestert zijn zoon met gemak. In het proces, laat Omni-Man Chicago in puin en doodt brutaal tientallen mensen. Ook al verlaat Omni-Man uiteindelijk de Aarde, bewogen genoeg door de liefde die hij voelt voor zijn familie, de schade die hij veroorzaakt is overal duidelijk te zien.

In termen van wat nog meer verwacht kan worden van Invincible seizoen twee, heeft Kirkman gesproken over de komst van Angstrom Levy. In de strips is Levy een man met het vermogen om naar alternatieve realiteiten te reizen. Hoewel er weinig bekend is over wanneer en hoe hij deze krachten krijgt, geeft hij Mark de schuld van het feit dat hij verminkt is en wordt hij een belangrijke terugkerende bedreiging voor het personage. Dit geeft aan dat de titulaire tiener zijn handen vol heeft aan meer dan alleen de emotionele en fysieke gevolgen van Omni-Man.