Peter Capaldi, de voormalige Doctor Who-acteur, gaat een pilot voor een comedy-drama regisseren voor Sky Studios over een moeder die vijf kinderen adopteert.



Capaldi zal They F**k You Up regisseren, dat gebaseerd is op Sarah Naish's memoires But He Looks So Normal: A Bad-Tempered Parenting Guide for Adopters and Foster Parents.

De pilot wordt begin volgend jaar opgenomen en wordt gemaakt door Tod Productions, het bedrijf van STV Studios dat is opgericht door Vera-producer Elaine Collins, en Sky Studios. Het project werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de BBC.

They F**k You Up is geschreven door Thomas Eccleshare, wiens debuutdrama Witness Number 3 dit jaar werd uitgezonden op Channel 5, de Britse zender die eigendom is van Paramount.

Eccleshare, die met Tod en Capaldi samenwerkte aan hun komende Apple TV+-serie Criminal Record, zei dat het Sky Studios-project een "grappige, eerlijke en bijtende" kijk op ouderschap is. Naish heeft vijf kinderen geadopteerd en But He Looks So Normal is een zelfverklaarde slechtgehumeurde gids voor het opvoeden van kinderen.

"Ze is een soort van de beste moeder ter wereld en de slechtste moeder ter wereld," zei Eccleshare. "Ze laat haar kinderen aan de kant van de snelweg staan om hun eigen weg naar huis te vinden, maar steunt hen ook volledig in hun vrij extreme moeilijkheden."

Hoewel Sky Studios zich nog niet heeft vastgelegd op een volledige serie, zei Eccleshare dat hij opdracht heeft gekregen om nog twee afleveringen van een half uur te schrijven. De uitvoerende producenten zijn Collins en Anil Gupta, die verantwoordelijk is voor comedy bij Sky Studios. Katie Churchill is de producent.



Capaldi (foto) is beter bekend als acteur, maar heeft in het verleden ook geregisseerd, met name voor Getting On, de BAFTA-winnende BBC-gezondheidscomedy. Hij is getrouwd met Collins.

Sky Studios verhoogt het aantal pilots dat het produceert om hits te vinden na Chernobyl en Gangs of London.

Eccleshare ontwikkelt een tweede serie voor Sky, getiteld Schtum. Hij zei dat het een "Rush Hour voor de 21e eeuw" was, waarin het onwaarschijnlijke misdaadbestrijdende duo van een chassidische jood, die lid is van de Shomrim buurtwachtgroep in Noord-Londen, en een zwarte vrouwelijke Metropolitan Police agent centraal staat.

"Ze gaan beiden schurken tegen hun gemeenschap in om dit extreem vreemde koppel de misdaad te laten bestrijden in een verhoogd Hackney," aldus Eccleshare.

Hij heeft het script geschreven met vriend Tom Joseph. Het project is ondergebracht bij Monumental Television, de producent van Harlots die gerund wordt door Alison Owen en Debra Hayward.

Schtum werd oorspronkelijk ontwikkeld voor Channel 4. "De Channel 4-versie was een beetje meer Prime Suspect en deze is een beetje meer Fargo," zei Eccleshare.