Netflix heeft er geen gras over laten groeien, want de eerste gecancelde serie van 2023 is dankzij hen alweer een feit. De mysterie-serie 1899, dat sinds 17 november 2022 op de streamingdienst te zien was, is geannuleerd.



Er komt geen tweede seizoen voor mysterie-thrillerserie 1899. Netflix heeft de serie geannuleerd, van Dark-makers Jantje Friese en Baran bo Odar, die het nieuws op sociale media onthulden.

"Met een zwaar hart moeten we jullie vertellen dat 1899 niet wordt verlengd", maakten co-showrunners bo Odar en Friese maandag bekend op Odars Instagram-account. "We hadden deze ongelooflijke reis graag afgesloten met een tweede en derde seizoen zoals we dat met Dark hebben gedaan. Maar soms lopen dingen anders dan gepland."

Bronnen bevestigden de annulering aan Deadline.



1899 was een serie over de mysterieuze gebeurtenissen op het dek van een stoomschip vol migranten op weg naar het westen om het oude continent te verlaten. De passagiers, een gemengd gezelschap van Europese afkomst, worden verenigd door hun hoop en dromen voor de nieuwe eeuw en hun toekomst in het buitenland. Maar hun reis neemt een onverwachte wending wanneer ze een ander migrantenschip op open zee ontdekken. Wat ze aan boord zullen aantreffen, zal hun overtocht naar het beloofde land veranderen in een gruwelijke nachtmerrie.

In de serie speelden Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann en Miguel Bernardeau de hoofdrollen.

De productie van 1899 vond plaats op een nieuw gebouwd, ultramodern virtueel podium in de Babelsberg Studios in Duitsland - de grootste dergelijke faciliteit in Europa.

Friese en bo Odar waren co-showrunners en uitvoerend producenten. Friese was schrijver en bo Odar regisseerde.