Na maanden waarin Warner Bros. Discovery veel series en films schrapte, kondigde het bedrijf aan dat het klaar is met het cancelen van content.



Warner Bros. Discovery heeft maandenlang het mes gezet in films en series, maar het bedrijf heeft aangekondigd dat het schrappen voorbij is. Na de fusie tussen Warner Bros. en Discovery begon het pas gefuseerde bedrijf zijn programma's ongestraft te schrappen, zoals Infinity Train, Westworld en Minx. Zelfs de langverwachte DC-film Batgirl, die al in productie was, werd geannuleerd.



Het verloop heeft massale verontwaardiging veroorzaakt, vooral omdat verschillende animatieseries zonder waarschuwing van HBO Max werden verwijderd, waardoor ze voorgoed verloren gingen.

DC-televisieseries lijken ook in beroering te zijn nu bijvoorbeeld The Flash (2014) ten einde loopt. Nu de Arrowverse schijnbaar ten einde loopt te midden van de creatie van nieuwe DC-series Gotham Knights en Dead Boy Detectives, valt het nog te bezien waar het TV-universum in de toekomst heengaat...

Toch lijkt het erop dat, ondanks het verlies van zoveel producties, het verloop bij Warner Bros. Discovery en HBO Max eindelijk ten einde is. Hoewel David Zaslav, de nieuwe CEO van Warner Bros. Discovery, de verwijdering van HBO-series verdedigde, zal het geen gangbare praktijk blijven.

In een interview met Deadline onthulde de CFO van Warner Bros. Discovery, Gunnar Wiedenfels, dat het nieuwe jaar betekent dat het bedrijf eindelijk genoeg hersteld is dat de belastingafschrijvingen voorbij zijn, en ze kunnen terugkeren naar het produceren van inhoud, in plaats van het schrappen ervan. Bekijk zijn citaat hieronder:

"We zijn klaar met dat hoofdstuk... Dat was heel belangrijk voor ons allemaal om 2022 echt te gebruiken om de aankoopboekhouding achter ons te laten, die eerste strategiewijzigingen achter ons te laten, alles te verwerken, alles naar buiten te brengen in termen van onze herstructureringsramingen, en dan de bladzijde om te slaan en verder te gaan."



De realiteit voor Warner Bros. Discovery is dat het bedrijf na de fusie een manier moest vinden om de aankoop van Warner Bros. de moeite waard te maken, wat betekende dat het enorme fiscale afschrijvingen moest realiseren om op kosten te besparen. Door die series en films te schrappen, heeft het bedrijf meer geld kunnen besparen dan het zou hebben verdiend aan glansloze releases of series die niet worden bekeken op HBO Max. Zelfs afgezien van de fiscale redenen voor de schrappingen, is Warner Bros. Discovery van plan films weer bijzonder te maken door zich te concentreren op kwaliteit boven kwantiteit en zo zijn enorme hoeveelheid inhoud te verminderen.