Zombie-updates van AMC Networks. Het achtste en laatste seizoen van Fear The Walking Dead rolt uit in twee delen van zes afleveringen.



Het aangekondigde laatste seizoen van Fear The Walking Dead komt in twee delen, waarvan het eerste deel begint op zondag 14 mei op AMC en AMC+ en later dit jaar zal terugkeren voor de laatste zes afleveringen.

Het achtste seizoen van Fear The Walking Dead begint na de afsluiting van seizoen zeven, toen de hoop van Morgan (Lennie James) en Madison (Kim Dickens) om Mo te redden van Padre niet verliep zoals gepland. Nu leven Morgan, Madison en de anderen die ze naar het eiland brachten onder Padre's cynische heerschappij. Nu onze personages gedemoraliseerd en neerslachtig zijn, ligt de taak om het geloof in een betere wereld te herstellen bij de persoon die Morgan en Madison in de eerste plaats wilden redden: Morgans dochter Mo.

Fear the Walking Dead heeft James, Dickens, Colman Domingo, Danay Garcia, Austin Amelio, Christine Evangelista, Karen David, Jenna Elfman en Rubén Blades in de hoofdrollen. Het wordt geproduceerd door Gimple, Showrunners Andrew Chambliss en Ian Goldberg, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero, Michael Satrazemis en David Alpert en wordt geproduceerd door AMC Studios.



Maar is er meer Walking Dead-nieuws:

De nieuwe spin-off serie "The Walking Dead: Dead City", met Lauren Cohan (Maggie) en Jeffrey Dean Morgan (Negan) in de hoofdrollen, gaat in juni in première, gevolgd door The Walking Dead: Daryl Dixon (foto), onder leiding van Norman Reedus, later dit jaar.

De spin-off met Andrew Lincoln en Danai Gurira als TWD-personages Rick Grimes en Michonne gaat dit jaar in productie en gaat in 2024 in première.

"Het is echt een spannend jaar voor het Walking Dead-universum nu we een epische reis afsluiten met Fear The Walking Dead, dat een van de meest succesvolle series werd in de geschiedenis van kabeltelevisie. En nu zijn we klaar voor de volgende iteratie van de franchise - twee nieuwe en verwachte series met de geliefde personages Maggie, Negan en Daryl. Tegelijkertijd beginnen we met de productie van het volgende hoofdstuk in het onvergetelijke liefdesverhaal van Rick en Michonne, dat we volgend jaar graag willen delen," aldus Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios bij AMC Networks.

"Deze volgende fase van onze geliefde Walking Dead-franchise belooft trouwe kijkers te betrekken en te boeien. Nieuwe en oude fans zullen graag zombies zien lopen over de Brooklyn Bridge, onder de Eiffeltoren, in het Louvre en op tientallen andere exotische en iconische locaties uit het hele land en de hele wereld."



Scott M. Gimple, chief content officer van The Walking Dead Universe, voegde daaraan toe: "The Walking Dead Universe leeft! Ter afsluiting van Fear The Walking Dead zijn we verheugd om een van de meest levendige, inventieve, spannende seizoenen OOIT te brengen, terwijl we nieuwe wegen inslaan met oude favorieten: Maggie en Negan in het gekkenhuis van post-apocalyptisch Manhattan met niemand om op te vertrouwen dan elkaar...; Daryl Dixon in Frankrijk, een eenling die zich niet alleen door deze nieuwe gevaarlijke wereld kan bewegen, geconfronteerd met gemene vijanden en nooit eerder geziene dreigingen van de ondoden. En Rick en Michonne, in een romantische saga van de gevaarlijke weg naar elkaar, en de weg die ze met elkaar moeten vinden, in het nauw gedreven door een nieuwe beschaving en hordes van de doden in The Walking Dead: Rick & Michonne (foto). Lauren Cohan, Jeffrey Dean Morgan, showrunner Eli Jorné, Norman Reedus, showrunner David Zabel, Danai Gurira en Andrew Lincoln creëren hartverscheurende, hartveroverende magie voor de volgende fase van de TWDU!"