De rit is bijna voorbij. FX heeft aangekondigd dat het komende vijfde seizoen van Mayans MC (2018) het laatste zal zijn.



De Mayans MC (2018)-televisieserie, een gruizig motordrama gecreëerd door Elgin James en Kurt Sutter, heeft JD Pardo, Clayton Cardenas, Edward James Olmos, Danny Pino, Carla Baratta, Michael Irby, Raoul Max Trujillo, Richard Cabral, Emilio Rivera, Sarah Bolger, Frankie Loyal, Joseph Lucero en Vincent Vargas in de hoofdrollen.

Het verhaal volgt het leven van Ezekiel "EZ" Reyes (Pardo), een lid van de Mayans M.C. charter aan de grens tussen Californië en Mexico. EZ, zijn broer Angel (Cardenas) en de rest van de Santo Padre M.C. worden geconfronteerd met represailles van andere afdelingen na een mislukte poging om zich te verenigen onder één koning. Ondertussen zijn EZ en Angel vervreemd geraakt van hun vader Felipe (Olmos) na een hartverscheurend verraad.

Het vierde seizoen van de spin-off van Sons of Anarchy eindigde in juni vorig jaar.



In juli 2022 werd Mayans MC (2018) verlengd voor het komende vijfde seizoen en Nick Grad, President of Original Programming voor FX Entertainment, zei toen in een verklaring: "De Mayans hebben vier intense seizoenen lang gestreden om respect, territorium en macht en dat heeft de weg vrijgemaakt voor een explosief vijfde seizoen dat hun voortbestaan op de proef zal stellen onder het nieuwe leiderschap van 'EZ'. Elgin James en het creatieve team, de briljante cast, crew en onze partners bij 20th Television hebben ervoor gezorgd dat de fans terugkwamen voor meer en we zijn klaar om die rit met hen te maken voor nog een seizoen."

FX Content en FX Productions-voorzitter John Landgraf heeft aangegeven dat het vijfde seizoen het einde van het drama betekent. De onthulling was niet echt een verrassing, aangezien James heeft gezegd dat hij wist hoe Mayans MC (2018) zou eindigen.

"We weten waar het eindigt," vertelde hij Variety tijdens de rode loper première van seizoen vier. "Ik weet het allerlaatste shot. Het zit dus niet in seizoen vier, dus ik ga gewoon zeggen: er moet er in ieder geval nog één komen. Maar we weten precies waar het eindigt, en daar gaan we al een tijdje naartoe."

Seizoen vijf wordt ergens dit jaar uitgezonden. De eerste twee seizoenen werden in het najaar uitgezonden, terwijl seizoen drie en vier in het voorjaar werden uitgezonden.