Starz heeft Minx, met Ophelia Lovibond en Jake Johnson in de hoofdrollen, gered na de annulering door HBO Max.



Het premium netwerk van Lionsgate heeft zowel het eerste seizoen als seizoen twee van de erotische comedyserie, geproduceerd door Lionsgate Television, overgenomen.

Het eerste seizoen ging in maart 2022 in première op HBO Max en werd twee maanden later verlengd voor een tweede seizoen. De streamer draaide in december een seizoen twee-verlenging terug terwijl de comedyserie in de laatste productieweek zat. De annulering was onderdeel van een grotere programmering-zuivering bij Warner Media Discovery na de fusie van het bedrijf in april 2022 als onderdeel van kostenbesparende fiscale afschrijvingen.



Met de pick-up van Starz van beide seizoenen van de Lionsgate-televisieserie, zal het eerste seizoen deel uitmaken van de bibliotheek van het netwerk en seizoen twee zal een exclusieve Starz-serie zijn. Volgens bronnen streefde Starz Minx na toen het beschikbaar kwam en stapte naar voren om het op te pikken.

"We hebben altijd gedacht dat deze serie perfect zou passen bij ons merk met onze toewijding aan verhalen door, over en voor vrouwen", aldus Jeffrey Hirsch, president en CEO van Starz. "Starz is er trots op de nieuwe thuisbasis te zijn voor deze ongelooflijke serie die welverdiende lovende kritieken heeft gekregen. We zijn verheugd om Ellen en het getalenteerde Minx-team op het netwerk te verwelkomen en kunnen niet wachten om de gepassioneerde fans het tweede seizoen te brengen."

Mediabedrijven gebruiken hun eigen netwerken om waardevolle series op te pikken nadat ze door een derde partij zijn geannuleerd. Het door Universal Television geproduceerde Magnum, P.I. is een recent voorbeeld; het werd gered door NBC na de annulering van de serie door CBS. Lionsgate splitst Starz en de film/televisie-studio later dit jaar op.

Minx speelt zich af in het Los Angeles van de jaren zeventig en draait om Joyce (Lovibond), een serieuze jonge feministe die haar krachten bundelt met een goedkope uitgever (Johnson) om het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen op te richten.

In de serie spelen ook Idara Victor, Jessica Lowe, Lennon Parham, Michael Angarano en Oscar Montoya mee.

Minx is goed ontvangen, landde op een heleboel Beste Serie-lijsten voor 2022 en verdiende de op één na hoogste Rotten Tomatoes score voor een Max Original comedy, alleen achter Hacks.

"Ik ben erg blij dat ik bij de Starz-familie kom en dat ik de kans krijg om Minx aan een nieuw publiek voor te stellen, aldus Ellen Rapoport, bedenker, showrunner en uitvoerend producent van Minx. "We hebben het perfecte huis gevonden. Onze schrijvers, cast en crew hebben iets heel bijzonders gecreëerd in het tweede seizoen, en ik kan niet wachten tot iedereen het ziet."

Collega-uitvoerend producent Paul Feig voegde daaraan toe: "We zijn zo trots op onze geliefde Minx en zijn dolblij dat het een prachtig nieuw thuis heeft op Starz. Dat het publiek het geweldige nieuwe, tweede seizoen van Ellen en onze cast kan bekijken en seizoen één voor het eerst kan herbekijken of ontdekken, doet ons springen van vreugde en bedankt ons gelukkige Starz."

Minx werd gecreëerd door Rapoport, die ook fungeert als showrunner en uitvoerend producent, naast Feig en Dan Magnante voor Feigco Entertainment, Ben Karlin en Rachel Lee Goldenberg, die ook de pilot regisseerde. Johnson is mede-uitvoerend producent. De serie wordt geproduceerd door Lionsgate Television.