BMF komt terug voor een derde seizoen. Starz heeft de dramaserie verlengd na de start van het tweede seizoen op 6 januari.



Het netwerk zei dat het debuut van het tweede seizoen 4,1 miljoen multi-platform kijkers trok. Het publiek was ook aanzienlijk hoger dan bij de finale van het eerste seizoen, die ongeveer 2,85 miljoen live+same-day multiplatform kijkers trok.

BMF is geïnspireerd op de twee broers Demetrius 'Big Meech' Flenory (Demetrius Flenory, Jr.) en Terry 'Southwest T' Flenory (Da'Vinchi), die eind jaren '80 opkwamen uit de vervallen straten van het zuidwesten van Detroit en het leven schonken aan een van de meest invloedrijke misdaadfamilies van het land, Black Mafia Family.



In het tweede seizoen verkent BMF verder de complexe familierelaties van de broers met hun ouders Charles Flenory (Russell Hornsby) en Lucille Flenory (Michole Briana White), die raad zoeken bij hun geestelijk adviseur Pastor Swift (Snoop Dogg).

Het seizoen begint met Meech en Terry in onenigheid. Meech wil het bedrijf uitbreiden tot buiten Detroit, terwijl Terry zich concentreert op school en het opstarten van een legale autorit met zijn vader. Maar naarmate het seizoen vordert, implodeert de straat en moeten de broers hun opties afwegen.

Onderweg sluiten ze een verbond met Goldie (Mo'Nique), een geraffineerde stripclubeigenaar uit Atlanta, die Meech helpt de basis te leggen voor zijn toekomst. De broers breiden zich uit van Detroit naar Lansing, Ohio en zelfs het Zuiden, en komen voor bijna onoverkomelijke obstakels te staan, worden geconfronteerd met een schokkende ontdekking over een lid van hun eigen crew, en vechten voor elke centimeter grondgebied.

BMF wordt geproduceerd door Jacksons G-Unit Film and Television in samenwerking met Lionsgate Television. Uitvoerende producenten zijn Curtis '50 Cent' Jackson, showrunner Randy Huggins, Heather Zuhlke, Anthony Wilson en Anne Clements.

BMF vangt de essentie van Detroit door middel van verheven, ruige verhaalkunst en onze fans hebben gepassioneerd gereageerd op deze serie meer dan ooit tevoren," zei Kathryn Busby, President of Original Programming voor STARZ. "Na zo'n sterk debuut met seizoen twee zijn we verheugd om het ongelooflijke verhaal van de broers Flenory verder uit te breiden terwijl ze het spel veranderen door hun eigen regels te schrijven. We kunnen niet wachten om te zien wat onze buitengewone producenten en cast nu gaan brengen."