NBC heeft de startdatum van het tiende seizoen van The Blacklist bekend gemaakt. Tevens zal dit het laatste seizoen voor de populaire serie betekenen.



Na tien jaar onderdeel te zijn geweest in het leven van menig serieliefhebber zal Raymond Reddington zijn hoed aan de wilgen hangen. NBC heeft aangekondigd dat het aankomende tiende seizoen het laatste seizoen van de succesvolle thrillerserie zal zijn.

"Na tien jaar, honderden Blacklisters en meer dan tweehonderd geproduceerde afleveringen, zijn we vereerd om tot ons slotakkoord te komen", aldus showrunner en uitvoerend producent John Eisendrath. “Het was ongelooflijk leuk om de vreemde, sluwe en verrukkelijke Blacklisters te creëren om zo Raymond Reddington en onze FBI-taskforce elke week uit te dagen. We willen iedereen bij NBC en Sony bedanken, onze buitengewone crew die elke dag het onmogelijke mogelijk maakt, onze eindeloos inventieve schrijvers en producenten, en onze geweldige cast die deze personages tot leven hebben gebracht. We waarderen onze toegewijde fans die mee zijn gegaan met deze prachtige rit en we zijn verheugd om dit laatste seizoen met hen te delen."

Jason Clodfelter, co-president van Sony Pictures Television Studios voegde toe: “We danken onze geweldige partners bij NBC voor deze memorabele tien seizoenen van The Blacklist, de serie die de wereld kennis liet maken met Raymond Reddington, schitterend vertolkt door James Spader. James heeft een multi-getalenteerde en diverse cast geleid met ook legendarische gaststerren en honderden Blacklisters die ons allemaal voor deze antiheld hebben laten juichen. We nemen onze Reddington-hoed af voor de toegewijde productieleden, de hardwerkende crew en getalenteerde schrijvers. De onvoorspelbare plotwendingen hebben legendarische televisieserie opgeleverd die diende om een ​​wereldwijd publiek te vermaken, en nu we het laatste seizoen ingaan, kunnen we niet wachten tot het publiek ziet hoe Raymond Reddington een laatste buiging maakt."



Sinds het eerste seizoen van The Blacklist waren fans meteen verslaafd aan James Spader (die ook uitvoerend producent is) als de voortvluchtige Reddington, die in het geheim de FBI-taskforce helpt honderden van 's werelds meest bekwame en ongrijpbare criminelen, ook wel zijn beruchte Blacklisters, neer te halen. Het tiende en laatste seizoen zal niet alleen de kenmerkende tweehonderdste aflevering van de serie bevatten, maar Red zal ook 'ongeëvenaard gevaar' zien wanneer zijn rol als een FBI-informant dreigt te worden ontmaskerd.

“Het komt niet vaak voor dat een serie zo intrigerend wordt gevolgd door het publiek dat hij tien seizoenen lang mee kan gaan, maar The Blacklist bleek een perfecte combinatie te zijn van zeer getalenteerde producers, geweldig schrijvers, een cast die nooit faalde en een crew dat altijd tot grote hoogtes wist te stijgen," zei Lisa Katz, NBCUniversal Television en Streaming's president van scripted content, in een verklaring. "Enorm bedankt aan onze partners bij Sony, iedereen van het afgelopen decennium die deze show tot een integraal onderdeel van NBC's legendarische geschiedenis heeft gemaakt en natuurlijk een diepe buiging naar James Spader, wiens optreden ronduit spectaculair blijft."

De start van het laatste seizoen van The Blacklist is op 26 februari te zien op NBC. Het wordt eerst iedere zondag uitgezonden op NBC en later is het te streamen op Peacock. In Nederland is het nieuwste seizoen vaak te bewonderen op Videoland en daarna op Netflix. Op het moment van schrijven is hierover helaas nog niets bekend. We zullen de honderden onnavolgbare en meesterlijke monologen van James Spader gaan missen.