NBC gaat terug naar een knotsgekke rechtbank voor het televisieseizoen 2023-24. De zender heeft Night Court (2023) verlengd voor een tweede seizoen.



De verlenging voor comedyserie Night Court (2023) komt snel. Van het eerste seizoen zijn tot nu toe slechts vier afleveringen uitgezonden.

Night Court (2023) heeft Melissa Rauch, India de Beaufort, Kapil Talwalkar, Lacretta en John Larroquette in de hoofdrollen. Het nieuwe verhaal volgt Abby Stone (Rauch), een rechter die in de voetsporen treedt van haar gerespecteerde overleden vader, rechter Harry Stone (Harry Anderson). Zij neemt de uitdaging aan om net als hij toezicht te houden op de nachtdienst van een rechtbank in Manhattan.

Om orde en waardigheid in de rechtbank te brengen, neemt ze de voormalige nachtrechter Dan Fielding (Larroquette) in dienst als de openbare verdediger van de rechtbank. Anderen in het team zijn Olivia (De Beaufort), de officieuze en ambitieuze assistent-officier van justitie van de rechtbank; Neil (Talwalker), de neurotische klerk van de rechtbank; en Donna "Gurgs" Gurganous (Lacretta), de scherpzinnige deurwaarder.



Het eerste seizoen van Night Court (2023), dat op dinsdagavond wordt uitgezonden, scoort gemiddeld 0,80 in de bevolkingsgroep 18-49 en 6,11 miljoen kijkers. Volgens NBC heeft de serie sinds de première op 17 januari in totaal 25,7 miljoen kijkers bereikt op alle kijkplatforms.

"Het is zo belonend dat het publiek reageert en terugkeert naar een serie waar ze zulke ongelooflijk warme gevoelens bij hebben, en, meer in het algemeen, het is een bewijs dat uitzending nog steeds een enorme drijfveer is voor gemeenschappelijk kijken," zei Lisa Katz, President, Scripted Content, NBCUniversal Television and Streaming. "Een grote dank aan onze studiopartners, een geweldige cast, ongelooflijk getalenteerde schrijvers en producenten, en een ploeg die een rechtbank in Manhattan heeft omgetoverd tot een echte familie."

Channing Dungey, voorzitter en CEO, Warner Bros. Television Group, zei: "Het oordeel is binnen en de 'new-boot' van Night Court (2023) is een hit! De vlijmscherpe humor van de serie maakt de serie tot een wekelijkse must watch. We zijn dolblij dat de rechtbank in zitting blijft en terugkeert met nieuwe zaken voor seizoen twee. We zijn onze collega's bij NBC, het zeer getalenteerde creatieve team onder leiding van Melissa Rauch, Winston Rauch, Dan Rubin en John Larroquette en de geweldige cast zeer dankbaar."