Apple's succesvolle serie Ted Lasso keert in maart officieel terug voor een derde seizoen, zo bleek uit een vrijgegeven teaser trailer.



Het derde seizoen van Ted Lasso bestaat uit twaalf afleveringen en begint na de schokkende gebeurtenissen van de finale van seizoen twee. Het pas gepromoveerde AFC Richmond wordt belachelijk gemaakt omdat de media voorspellen dat ze laatste worden in de Premier League.

In de nasleep van Nate's (Nick Mohammed) omstreden vertrek bij Richmond, is het nieuwe 'wonderkind' gaan werken voor Rupert (Anthony Head) bij West Ham United. Roy Kent (Brett Goldstein) volgt Nate op als assistent-coach van Richmond, naast Beard (Brendan Hunt). Ted (Jason Sudeikis) blijft omgaan met de druk op zijn werk en zijn persoonlijke problemen thuis.

Wanneer we herenigd worden met Rebecca (Hannah Waddingham), is ze gefocust op het verslaan van Rupert, en Keeley (Juno Temple) is bezig de baas te worden van haar eigen PR-bureau. Zowel op als buiten het veld lijken de zaken uit elkaar te vallen, maar Team Lasso gaat er toch alles aan doen.



Na de première van het derde Ted Lasso-seizoen op woensdag 15 maart zullen op woensdag wekelijks nieuwe afleveringen verschijnen.

In de serie spelen ook Jeremy Swift, Phil Dunster, Brendan Hunt, Toheeb Jimoh, Cristo Fernandez, Kola Bokinni, Billy Harris en James Lance.

De visie voor Ted Lasso was vanaf het begin dat het drie seizoenen zou duren, maar dat was vóórdat het een fan-favoriete serie werd en een prijswinnaar. Het eerste en tweede seizoen won de Emmy voor Outstanding Comedy Series, met extra beeldjes voor de cast en de makers.

Het zou dus logisch zijn voor Warner Bros. Television Group en Apple, die achter Ted Lasso zitten, om de serie voort te zetten. Maar kijkers zullen moeite hebben om iemand te vinden die uitsluitsel geeft over de toekomst van de serie.

Channing Dungey, voorzitter en CEO van WBTV, wilde maandag in een exclusief interview met Deadline alleen zeggen dat seizoen drie "mooi eindigt."

"Als dat alles is wat we doen in het Ted Lasso-universum, denk ik dat de fans heel blij en enthousiast zullen zijn. Maar er is ook een manier om een deur open te breken. Als we het geluk hebben om meer te doen, kunnen we doorgaan," deelde ze.

Het project werd ontwikkeld door Sudeikis, Bill Lawrence, Joe Kelly en Brendan Hunt, en is gebaseerd op het reeds bestaande format en de personages van NBC Sports. Hoofdrolspeler Sudeikis is ook uitvoerend producent, naast Lawrence via zijn Doozer Productions, in samenwerking met Warner Bros. Television en Universal Television, een divisie van NBCUniversal Content.

Hunt, Kelly en Bill Wrubel produceren ook samen met Jeff Ingold en Liza Katzer van Doozer. Daarnaast zijn Jane Becker en Jamie Lee ook uitvoerend producent. Acteur Goldstein schrijft en coproduceert.