Melissa George is aangenomen als de vrouwelijke hoofdrolspeler tegenover Ben McKenzie in de pilot van ABC's medische dramaserie The Hurt Unit.



The Hurt Unit volgt een zeer bekwaam team van traumachirurgen en verpleegkundigen onder leiding van Danny (McKenzie), een selfmade chirurg, die het veld in racen om de patiënten te behandelen die het ziekenhuis niet op tijd halen. Wanneer de zieken en gewonden niet naar de eerste hulp kunnen komen, brengt de Hurt Unit (Hospital Urgent Response Team) de eeste hulp naar hen toe.

De serie is geschreven door Matt Lopez en John Glenn en geregisseerd door Marc Webb (Why Women Kill).



George (foto) speelt Dr. Ashcroft, hoofd psychiatrie en plaatsvervangend hoofd administratie van Nashville's City South Hospital. In die laatste hoedanigheid komt ze regelmatig in botsing met Dr. Danny Marsh (McKenzie). Rachel, een briljante en intuïtieve psychotherapeute, speelt een cruciale rol in de voortdurende zorg voor de zwaar getraumatiseerde patiënten van de Hurt Unit - en bij gelegenheid ook in het begeleiden van de zeer gebrekkige artsen zelf.

Naast McKenzie, voegt George zich bij de eerder gecaste vaste acteurs Michelle Ortiz (This Fool), Augustus Prew (The Morning Show) en Jaime Lee Kirchner (Bull (2016)) die leden van de eenheid spelen. Glenn en Webb produceren de pilot van ABC Signature.

Dit is George's terugkeer naar ABC, waar ze een belangrijke rol speelde in een ander medisch drama, Grey's Anatomy. Ze had ook de hoofdrol in het NBC medisch drama Heartbeat. George is net klaar met een hoofdrol tegenover Justin Theroux in The Mosquito Coast, dat twee seizoenen op Apple TV+ te zien was, een hereniging met de acteur met wie ze voor het eerst samenwerkte in Mulholland Drive van David Lynch.