Het einde is in zicht voor Star Trek: Discovery. Paramount+ heeft bekend gemaakt dat haar langstlopende originele dramaserie zal eindigen met het komende vijfde seizoen, dat begin 2024 zal debuteren.



In de aanloop naar het vijfde seizoen heeft Paramount+ bekend gemaakt dat dit tevens het laatste seizoen zal betekenen voor Star Trek: Discovery. De dramaserie met, naar eigen zeggen, baanbrekende verhalen zal een jaar lang met festiviteiten en optredens tijdens evenementen worden geëerd.

"Star Trek: Discovery is een blijvende favoriet op de streamingsdienst, waarbij legioenen Star Trek-fans de serie in hun harten hebben gesloten en ook in die van ons" zei Tanya Giles, chief programming officer bij Paramount+. "De serie en haar geweldige cast luidden een nieuw tijdperk in voor Star Trek toen het meer dan zes jaar geleden debuteerde, door de toekomst van streamen te omarmen, door diepe en complexe personages tot leven te brengen die Gene Roddenberry's erfenis van diversiteit en inclusie eren, en door de grenzen te verleggen" voegde Giles eraan toe. "Dit laatste seizoen zal onze geliefde bemanning een nieuw avontuur aangaan, en we kunnen niet wachten om de impact van de serie op de franchise te vieren in de aanloop naar het laatste seizoen begin volgend jaar."



In het vijfde en laatste seizoen ontdekken kapitein Burnham (Sonequa Martin-Green) en de bemanning van de USS Discovery een mysterie dat hen op een episch avontuur door de melkweg zal sturen om een oude kracht te vinden waarvan het bestaan eeuwenlang opzettelijk verborgen is gehouden. Maar er zijn ook anderen op jacht - gevaarlijke vijanden die wanhopig zijn om de prijs voor zichzelf op te eisen en nergens voor zullen stoppen. Naast Martin-Green bestaat de Star Trek: Discovery cast uit Doug Jones (Saru), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), Wilson Cruz (Dr. Hugh Culber), David Ajala (Cleveland "Book" Booker), Blu del Barrio (Adira) en Callum Keith Rennie (Rayner).

"Natuurlijk zou er geen Star Trek: Discovery zijn zonder Sonequa Martin-Green en het buitengewone team van artiesten, zowel voor- als achter de camera, die deze serie tot leven hebben gebracht. Hun passie en vastberadenheid om elke aflevering speciaal te maken is zeer inspirerend geweest. Zo ook hun liefde en steun voor elkaar en hun oprechte liefde voor Star Trek," aldus Alex Kurtzman en Michelle Paradise.

Het vijfde en laatste seizoen zal begin 2024 te zien zijn op Paramount+. Voor de Nederlandse fans is het überhaupt afwachten wanneer de serie weer te zien is. Netflix heeft de serie moeten verwijderen, omdat de rechten bij SkyShowtime liggen. Fans vragen zich echter al maanden af wanneer de serie op hun platform beschikbaar komt. Op het moment van schrijven is dit nog niet bekend.