Elle Fanning, de hoofdrolspeelster van de Hulu-serie, onthulde dat de historische dramedy in mei terugkeert.



Met in de hoofdrollen Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Bayo Gbadamosi en Belinda Bromilow, volgt The Great-serie het bewind van Catharina de Grote. Het derde seizoen zal zich richten op de pogingen van Catherine (Fanning) en Peter (Hoult) om hun moeizame huwelijk te laten werken.



Hulu onthulde meer over het derde seizoen in een persbericht:

"Vandaag maakte Elle Fanning bekend dat seizoen drie van de Emmy-winnende serie The Great op vrijdag 12 mei terugkeert op Hulu met alle tien afleveringen.

Seizoen drie van The Great ziet Catherine (Elle Fanning) en Peter (Nicholas Hoult) proberen hun huwelijk te laten werken na een aantal schijnbaar onoverkomelijke problemen. Peter was getuige van zijn eigen poging tot moord door toedoen van Catherine en zij heeft ook al zijn vrienden gevangen gezet. Daar komt nog bij dat Peter zich stierlijk verveeld nu hij geen Eerste Echtgenoot meer kan spelen tijdens Catherine's bewind. Peter houdt zich daarom maar bezig met het vaderschap, jagen en zoute culinaire ondernemingen. Maar dat is niet genoeg om hem tevreden te houden, want visioenen van zijn overleden vader (gespeeld door Jason Isaacs), komen in zijn hoofd op over zijn mislukkingen als zoon van Peter de Grote.

Catharina de Grote begint naam te maken buiten haar grenzen en zet, geïnspireerd door een bezoek van de Amerikaanse ambassadeur, een conferentie op waar boeren, edelen en kooplieden allemaal hun inbreng kunnen geven over de ontwikkeling van een nieuw Rusland. Ze leert dat zelfs de beste politieke leiders soms compromissen moeten sluiten om vooruitgang te boeken.

The Great is bedacht, geschreven en geproduceerd door Tony McNamara en uitvoerend geproduceerd door Marian Macgowan, Mark Winemaker, Elle Fanning, Nicholas Hoult, Echo Lake's Brittany Kahan Ward, Doug Mankoff en Andrew Spaulding, Thruline's Ron West en Josh Kesselman. Het project wordt geproduceerd door Civic Center Media in samenwerking met MRC Television.