Het lange afscheid is begonnen: Fear The Walking Dead heeft een trailer gedeeld voor het achtste en laatste seizoen.



Om het komende seizoen te promoten, verschenen co-showrunner Ian Goldberg en uitvoerend producent Michael Satrazemis samen met castleden Kim Dickens, Jenna Elfman en Christine Evangelista op WonderCon. De grootste primeur over het achtste seizoen werd onthuld door Goldberg, die zei dat het een tijdsprong van zeven jaar zal bevatten.

Goldberg dacht na over het einde van het seizoen en de blijvende fanbase voor de serie. "Het voelt onwerkelijk; het is geweldig om seizoen acht van deze serie te maken, en alleen omdat, op dit moment, iedereen weet dat dit ons laatste seizoen zal zijn," zei Goldberg. "Heel erg bedankt; jullie zijn de beste fans ter wereld, we hebben deze serie voor jullie gemaakt, en we zijn zo vereerd dat we deze verhalen zo lang hebben kunnen vertellen."



Het achtste en laatste seizoen van de serie rolt uit in twee delen van zes afleveringen, waarvan de eerste begint op zondag 14 mei en later dit jaar terugkeert voor de laatste zes afleveringen.

Goldberg deelde ook wat fans kunnen verwachten in de komende afleveringen. "We gaan veel van het leven binnen PADRE zien, waar we al sinds het zevende seizoen mee teasen. We wilden ons echt verdiepen in hoe het leven eruit ziet op deze plek waar we zoveel over gehoord hebben. We doen het op een conceptuele manier door zeven jaar vooruit te springen. Dus wanneer we onze personages vinden, is er veel tijd verstreken, en zien we hoe ze hun nieuwe realiteit hebben genavigeerd. Het is een heel nieuw balspel. Het wordt er voor hen niet makkelijker op."

Het achtste seizoen begint na de afsluiting van seizoen zeven, toen de hoop van Morgan (Lennie James) en Madison (Dickens) om Mo te redden van Padre niet verliep zoals gepland. Nu moeten Morgan, Madison en de anderen die naar het eiland zijn gebracht het doen onder Padre's cynische bewind. Nu de personages gedemoraliseerd en neerslachtig zijn, ligt de taak om het geloof in een betere wereld te herstellen bij de persoon die Morgan en Madison in de eerste plaats wilden redden - Morgans dochter, Mo.

AMC heeft ook foto's vrijgegeven van het komende seizoen: