Er ligt een nieuwe versie van The X Files in het verschiet van Ryan Coogler, volgens The X Files-bedenker Chris Carter.



"Ik heb net gesproken met een jonge man, Ryan Coogler, die The X Files gaat hermaken met een diverse cast. Dus, we hebben het werk al voorbereid voor hem omdat we zo veel grondgebied bestreken," onthulde Carter op de CBC podcast On the Coast met Gloria Macarenko.

20th Television weigerde commentaar. Deadline heeft contact opgenomen met Cooglers vertegenwoordigers.

The X Files ging in 1993 in première met David Duchovny en Gillian Anderson in de hoofdrollen als respectievelijk FBI Special Agents Mulder en Scully. Gedurende elf seizoenen onderzocht het duo zaken met betrekking tot het paranormale. Carter zei dat de serie vandaag de dag totaal anders zou zijn, omdat "we tegenwoordig doordrenkt zijn van samenzweringen."



Coogler's (foto) productiebanner Proximity Media heeft een vijfjarige exclusieve deal met Disney Television, meldde Deadline exclusief in 2021. Onlangs bracht Coogler het vervolg op Marvel-hit Black Panther uit, getiteld Wakanda Forever, dat hij schreef en regisseerde. De film kreeg erkenning in het prijzencircuit, waaronder vijf Oscarnominaties. Hij gaat tevens afleveringen regisseren van de nog titelloze Wakanda-serie van Marvel en Disney+ en hij is uitvoerend producent voor een andere aangekondigde Marvel-serie, Ironheart.

Bekijk hieronder een trailer van de originele The X-Files uit 1993.