Freeform heeft zijn zomerprogramma aangekondigd met de terugkeer van Grown-ish en Cruel Summer in juni en de komst van de nieuwe animatieserie Praise Petey in juli.



Freeform is klaar voor een zonovergoten zomer met het debuut van de nieuwe serie Praise Petey en de terugkeer van Grown-ish en de recordbrekende hitserie Cruel Summer. Nieuwe afleveringen zullen de volgende dag op Hulu te zien zijn.



Het langverwachte tweede seizoen van de succesvolle anthologieserie Cruel Summer debuteert op maandag 5 juni om 21.00 uur met een speciale première van twee afleveringen voordat het verhuist naar het reguliere tijdsslot van 22.00 uur.

Het volgende hoofdstuk van Cruel Summer speelt zich af in een idyllisch stadje aan het water in het noordwesten van de Stille Oceaan en volgt de opkomst en ondergang van een intense tienervriendschap. Het seizoen benadert het verhaal vanuit drie verschillende tijdlijnen rond het jaar 2000 en volgt de vroege vriendschap tussen Megan, Isabella en Megans beste vriend Luke, de liefdesdriehoek die opbloeide en het mysterie dat al hun levens zou beïnvloeden.

In de serie spelen Sadie Stanley, Lexi Underwood, Griffin Gluck, KaDee Strickland, Lisa Yamada en Sean Blakemore de hoofdrol. Paul Adelstein en Braeden De La Garza zullen terugkeren. Cruel Summer komt van studio eOne en is gemaakt door Bert V. Royal. Elle Triedman dient als showrunner. Uitvoerend producenten zijn Triedman, Bill Purple, Tia Napolitano en Iron Ocean Productions' Jessica Biel en Michelle Purple. De serie wordt internationaal geproduceerd en gedistribueerd door eOne.



Grown-ish debuteert de eerste helft van het zesde seizoen op woensdag 28 juni om 22.00 uur. Justine Skye en Tara Raani, die vorig seizoen werden geïntroduceerd, zijn toegevoegd aan de vaste cast. Skye speelt Annika, een grappige, scherpe, uiterst ambitieuze toekomstige mediamagnaat die Cal U koos omdat dat het beste was voor haar merk. Raani speelt Zaara, een eerste generatie Indiase-Amerikaanse. Ze is een junior, type-A overpresteerder met veel branie. Zaara is queer en open met haar seksualiteit.

Andre Johnson Jr., alias Junior, treedt in de voetsporen van zijn grote zus Zoey en neemt het op tegen haar universiteit. Hij probeert uit de schaduw van zijn zus te treden en een grote man op de campus te worden.

De serie heeft Marcus Scribner, Trevor Jackson, Diggy Simmons, Daniella Perkins, Justine Skye en Tara Raani in de hoofdrollen en wordt geproduceerd door ABC Signature. Kenya Barris, Craig Doyle, Yara Shahidi, Anthony Anderson, Laurence Fishburne, Helen Sugland, E. Brian Dobbins en Michael Petok zijn de uitvoerende producenten. Doyle is ook showrunner voor het zesde seizoen.



Freeform maakt zijn animatiedebuut met Praise Petey, die op vrijdag 21 juli om 22.00 uur in première gaat met elke week twee back-to-back afleveringen als onderdeel van Family Guy-vrijdag. De serie volgt Petey, een New York City 'it'-meisje dat alles heeft totdat haar leven instort. Gelukkig geeft een mysterieus cadeau van haar vader haar een nieuwe kans op leven. Ze gaat zijn kleine stadscultus moderniseren.

In de serie spelen Annie Murphy (Schitt's Creek), John Cho (Cowboy Bebop (2021)), Kiersey Clemons (The Flash (2014)), Stephen Root (Barry), Amy Hill (Magnum, P.I.) en Christine Baranski (The Good Fight) de hoofdrollen.

Praise Petey is van bedenker, schrijver en uitvoerend producent Anna Drezen (voormalig hoofdschrijver van Saturday Night Live). Bandera Entertainment's Mike Judge, Greg Daniels en Dustin Davis, samen met ShadowMachine's Alex Bulkley en Corey Campodonico, en Monica Padrick (Central Park) dienen als uitvoerende producenten. De serie wordt geproduceerd door Disney Television Studios' 20th Television Animation, met animatie door ShadowMachine.

Bekijk hieronder nogmaals de aankondiging voor het zesde seizoen van Grown-ish.