Lupin was dé hit van Netflix in 2021. Inmiddels zijn er twee delen verschenen, of seizoenen zoals je wilt. Er is nu een startdatum voor het derde deel.



In de eerste tien afleveringen van Lupin draaide het om de strijd tussen Assane Diop en Pellegrini. Diop wil wraak, maar moet steeds meer vrezen voor zijn leven. En die van zijn geliefden. Wanneer zijn zoon wordt ontvoerd gaat hij een stap verder en doet er alles aan om Pellegrini achter de tralies te krijgen. Na een prachtige stunt slaagt Diop hierin en weet zelf uit de klauwen van de politie te blijven. Daarvoor moet hij wel vluchten en het lijkt erop dat hij Parijs voorlopig achter zich zal moeten laten. Maar hij belooft zijn ex-vrouw en zoon om terug te keren.

Nog voor de release van het tweede deel werd seizoen drie van Lupin aangekondigd. Maar wat weten we daar al over? We hebben het uitgezocht voor Lupin deel drie.



Voor het derde deel van Lupin zal er een nieuw verhaal moeten worden opgebouwd, want eigenlijk is de huidige zaak voor Diop helemaal afgerond. Mogelijkheden zijn er in principe voldoende, zeker als je uitgaat van de boeken over Lupin. Diop is de meest gezochte man in Parijs, wat de hoofdlijn kan worden. Komt er iemand die weer jacht op Diop gaat maken, of is er iemand uit het verleden van Assane waar hij juist werk van wil gaan maken? Zijn de krachten van Hubert Pellegrini nog niet uitgewerkt en keert hij terug? Of komt er een ander het toneel op waar een grote theorie over rond gaat…

Afgelopen donderdag werd de releasedatum voor het derde deel/seizoen door Netflix bekendgemaakt. Het derde deel van Lupin verschijnt namelijk op donderdag 5 oktober. Daarnaast is ook duidelijk geworden dat er zeven afleveringen verschijnen. Dit zijn er meer dan de vorige delen, want het eerste en tweede deel van Lupin bestond uit vijf afleveringen. Iedere episode zal ongeveer 45 minuten bedragen.

Nu Assane is ondergedoken, moet hij leren leven zonder zijn vrouw en zijn zoon. Hij beseft zich dat zijn gezin door hem veel ellende heeft moeten doorstaan en hij besluit om terug te keren naar Parijs om hen een voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Maar de spoken uit het verleden zijn nooit ver weg, en een onverwachte terugkeer zet zijn plannen op z’n kop.



Lupin en Sherlock Holmes worden vaak in één adem genoemd. In de boeken over Lupin kwam Holmes ook voor, die juist jacht maakte op Lupin. Dit werd vrij snel veranderd, omdat de erfgenamen van Sir Arthur Conan Doyle hier niet blij mee waren. Zo werd hij hernoemd in de boeken van Lupin in Herlock Sholmes. Er gaan nu sterke geruchten de ronde dat in het derde deel van Lupin een Sherlock Holmes-type zal verschijnen, waardoor er een nieuw kat-en-muis spel ontstaat. Wie die zal worden is nog onduidelijk.

Eén ding is zeker. Omar Sy zal opnieuw in de huid kruipen van Assane Diop. Daarnaast ligt het voor de hand dat moeder Claire (Ludivine Sagnier) en zoon Raoul (Etan Simon) opnieuw te zien zullen zijn in Lupin. Daarna komen er toch grote vraagtekens. Rechercheur Youssef hielp Diop volop, wordt zijn rol groter? Jeugdvriend Benjamin Ferel is de rechterhand van Diop. Zeker nu zijn huis is verwoest en al zijn materialen, zal Diop toch hulp nodig hebben van Benjamin. En keert Juliette Pellegrini terug, een vlam die Assane toch niet los kan laten. Nieuwe castleden zijn daarnaast nog niet bekendgemaakt.

Begin maart 2022 kwam Variety opeens op de proppen met het nieuws dat de opnames van Lupin een week stil hadden gelegen. Een groep van twintig gemaskerde overvallers had namelijk ingebroken op de set, nadat er zich eerst al een incident voorgedaan had met vuurwerk dat richting crewleden werd gegooid. Dit gebeurde in Nanterre, een buitenwijk van Parijs. Er werd totaal voor zo’n 300.000 euro gestolen. Netflix bevestigde het voorval: “Er is een incident geweest op 25 februari tijdens het filmen van het nieuwe seizoen van Lupin. De cast en crew is veilig en er is niemand gewond geraakt.” Vanwege politieonderzoek lagen de opnames wel eventjes stil, maar dan hebben we het over een paar dagen… Geen onoverkomelijk probleem dus.