National Treasure: Edge of History, het televisievervolg op de blockbuster filmreeks van Nicolas Cage, is bij Disney+ na één seizoen geannuleerd.



De serie draait om een jonge vrouw die op een spoor wordt gezet van aanwijzingen met banden met het verleden van Amerika die haar ook kunnen helpen de waarheid over het verleden van haar familie en haar reeds lang overleden vader te ontdekken. Met de terugkeer van Justin Bartha en Harvey Keitel, kreeg National Treasure: Edge of History desondanks gemengde tot negatieve kritieken van critici, wat de serie lijkt in te halen.

Ondanks gesprekken over een tweede seizoen voor National Treasure: Edge of History op Disney+, en zelfs speculaties over de verschijning van Cage, zal dat niet gebeuren want de serie is geannuleerd, volgens Deadline. Met deze annulering ontmoet een andere hoog aangeprezen Disney + serie een vroegtijdige ondergang, na Big Shot (2021), The Mighty Ducks (2021): Game Changers, The Mysterious Benedict Society, Diary of a Future President en Turner & Hooch. Deze series hadden allemaal hetzelfde lot.



Disney weet wat het heeft aan grote franchises zoals Star Wars en Marvel, en het hoopte duidelijk dat National Treasure zich bij die kanjers kon voegen door wat Disney+ content af te leveren. Een andere National Treasure-serie kan natuurlijk nog steeds gebeuren, maar het feit dat Edge of History niet aansloeg, en de vroege bijl kreeg, voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van de franchise.

Er is natuurlijk een andere weg voor National Treasure als een franchise op het grote scherm, waar de originele films een gecombineerd totaal van meer dan 800 miljoen dollar wereldwijd opbrachten. Er wordt nog steeds gespeculeerd over de mogelijkheid van National Treasure 3 op een dag, gevoed door opmerkingen van producent Jerry Bruckheimer, die afgelopen december bevestigde dat de ontwikkeling nog steeds gaande is. Nu Cage de laatste jaren een soort van heropleving in zijn carrière doormaakt, lijkt de tijd rijp voor National Treasure 3 om eindelijk te gebeuren, met zelfs speculaties voor National Treasure: Edge of History om de volgende film op te zetten, wat nog steeds kan gebeuren, maar nu onwaarschijnlijk lijkt.

National Treasure: Edge of History met slechts één seizoen lijkt te suggereren dat de franchise niets meer in de tank heeft, maar het kan ook zijn dat de serie gewoon niet aanslaat bij fans van de films, en dat diezelfde fans nog steeds met plezier filmkaartjes zouden kopen om te kijken naar Cage's Benjamin Gates op een ander avontuur te zien gaan. Het zal interessant zijn om te zien welk nieuws over de franchise als geheel naar boven komt nadat Disney+ zijn veelgeprezen National Treasure: Edge of History voortijdig beëindigde.