Het Anne Rice Cinematic Universe wordt nog groter. AMC Networks ontwikkelt een derde serie die zich afspeelt in Rice's literaire wereld na Interview with the Vampire en Anne Rice's Mayfair Witches.



De nieuwe serie, die zich afspeelt in de wereld van de Talamasca, een geheimzinnige organisatie die voorkomt in een aantal romans van Rice, is afkomstig van regisseur, schrijver en producent John Lee Hancock (The Blind Side, The Founder), die als showrunner en schrijver optreedt.

De Talamasca, ook bekend als de Orde van de Talamasca, komt voor in Rice's The Vampire Chronicles, dat als basis dient voor Interview with the Vampire, en ook in Lives of the Mayfair Witches. Het is een geheim genootschap dat is opgericht om de paranormale, waaronder heksen, geesten, weerwolven en vampiers, te onderzoeken, te bewaken en in de gaten te houden.



De ontwikkeling komt nadat zowel Interview with the Vampire als Anne Rice's Mayfair Witches werden verlengd voor een tweede seizoen. Interview with the Vampire is momenteel in productie voor het tweede seizoen in Praag en Anne Rice's Mayfair Witches zal later dit jaar zijn tweede seizoen filmen in New Orleans.

Beide worden geproduceerd door AMC Studios en uitgevoerd door Mark Johnson.

"De enthousiaste kritische en fan-receptie op Interview en Mayfair is een geweldig teken van wat er nog moet komen in dit meeslepende universum gebaseerd op de werken van Anne Rice," zei Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios voor AMC Networks. "We zijn enthousiast over de actieve ontwikkeling van het volgende deel in deze groeiende franchise, geschreven en geproduceerd door de onvergelijkbare John Lee Hancock. De Talamasca is een van de meest intrigerende elementen van Rice's werk en een rode draad door zoveel van haar verhalen, het standalone en cross-over potentieel voor deze derde serie is enorm.

Bekijk hieronder een trailer voor Anne Rice's Mayfair Witches.