Unstable, de Netflix-comedyserie met Rob Lowe en zijn zoon John Owen Lowe in de hoofdrol, is de nieuwste serie waarvan de productie wordt getroffen door de schrijversstaking.



Deadline begrijpt dat de productie van het tweede seizoen van Unstable, die eind maart op Netflix van start ging, is stilgelegd.

Bronnen vertellen dat de serie, die nog geen officieel groen licht heeft gekregen, zich aan het voorbereiden was in de Sunset Gower Studios in Hollywood. Er waren zes scripts klaar van de geplande acht afleveringen met hoofdopnames gepland voor later dit voorjaar. Werknemers kregen eerder deze week te horen dat de productie werd opgeschort en dat ze aan het eind van de week werden ontslagen.

Unstable is de laatste scriptserie die wordt stopgezet. Eerder werd al bekend dat de NBC-comedyserie Night Court (2023) zijn tweede seizoen stopzet en series als Netflix's Cobra Kai, Starz' Power Book III: Raising Kanan, Showtime's Yellowjackets en ABC's Abbott Elementary hebben allemaal hun schrijverskamers gesloten.

Rob Lowe zelf was eerder deze week bij de staking. Buiten Paramount vertelde hij Deadline dat hij solidair was met de schrijvers, want "we zijn slechts zo goed als het schrijven dat we krijgen".



Unstable volgt een introverte zoon (John Owen Lowe) die gaat werken voor zijn zeer succesvolle, wild excentrieke vader (Rob Lowe) om hem en zijn succesvolle biotechbedrijf te redden van een ramp. Het is geïnspireerd op de social media relatie van Rob en John Owen Lowe, waarin John Owen zijn vader vaak op humoristische wijze trollt.

Rob Lowe's Ellis Dragon is een alom bewonderde, excentrieke, narcistische biotech-ondernemer die de wereld wil verbeteren. Hij zit ook in een emotionele vrije val. Zijn zoon Jackson Dragon is... geen van deze dingen. Dus de vraag is: Kan Jackson Ellis en zijn bedrijf redden en hun vervreemde relatie redden terwijl hij ook doet wat eigenlijk onmogelijk is: ontsnappen aan de schaduw van zijn larger-than-life vader?

De serie is bedacht en geproduceerd door Lowes en Victor Fresco. Marc Buckland is uitvoerend producent. De cast bestaat verder uit Sian Clifford, Aaron Branch, Rachel Marsh en Emma Ferreira.

Bekijk hieronder de trailer voor het eerste seizoen van Unstable.