Paramount heeft bevestigd dat het door Kevin Costner geleide Yellowstone (2018) zal eindigen met de tweede helft van seizoen vijf.



De tweede helft van het vijfde seizoen van Yellowstone (2018) zal in november in première gaan. Het wordt gevolgd door een sequel-serie van 101 Studios en MTV Entertainment Studios dat nog geen titel heeft. De serie heeft een direct-naar-serie bestelling gekregen voor een première in december.

Er zijn nog geen acteurs aangekondigd voor de nieuwe serie, maar zoals Deadline in februari exclusief meldde, was Matthew McConaughey in gesprek voor het project. De Oscarwinnaar zou nog steeds in onderhandeling zijn om de hoofdrol te spelen. Hij zal naar verwachting worden vergezeld door een handvol oorspronkelijke castleden van Yellowstone (2018).



Het vervolg, de eerste uitloper in het Yellowstone-universum die de naam van het moederschip draagt, zal te zien zijn op Paramount Network, de thuisbasis van Yellowstone (2018), en daarna op Paramount+.

Dat laatste is belangrijk omdat de moederserie, die oorspronkelijk ook op Paramount Network wordt uitgezonden, maar exclusief op Peacock wordt gestreamd (in Amerika), wat een gevoelig onderwerp is voor Paramount.

De aankondiging komt nadat Paramount Global gisteren ver achterbleef bij de verwachtingen van Wall Street toen het bedrijf een verlies van 1,1 miljard dollar meldde voor het eerste kwartaal, wat leidde tot een koersdaling van 25%.

Het einde van Yellowstone (2018), mede bedacht door Sheridan, die als showrunner optreedt, volgt op veel heen en weer gepraat tussen Costner en Sheridan over opnamedata. Volgens bronnen is het niet duidelijk of Costner zal terugkeren voor de laatste afleveringen, die naar verluidt in augustus in productie zullen gaan.

Onduidelijk is ook of alle resterende Yellowstone (2018) scripts zijn afgerond en of Sheridan scripts heeft geschreven voor de vervolgserie. Aangezien er momenteel een schrijversstaking gaande is, kunnen de premièredata nog veranderen.



Regisseur en uitvoerend producent Stephen Kay vertelde onlangs aan Deadline: "Taylor (Sheridan) is in Texas hooi in goud aan het spinnen en we hopen dat we het snel gaan doen. Iedereen is opgewonden."

Het is niet onthuld of de eerste franchise uitbreiding met McConaughey zich zal afspelen op de Dutton ranch in Montana of elders en wie van de oorspronkelijke acteurs van Yellowstone (2018) zal verschijnen in de spin-off serie, maar we horen dat een paar van hen aanbiedingen hebben ontvangen. Het plan voor de terugkerende castleden wordt mogelijk pas afgerond als Sheridan klaar is met schrijven.

Naast Costner, die John Dutton speelt, spelen in Yellowstone (2018) ook Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille en Gil Birmingham mee.

Costners personage John Dutton heeft huurmoordenaars doorstaan, zoals aan het eind van seizoen drie toen de hele familie werd aangevallen, en gewetenloze projectontwikkelaars die proberen de controle over de uitgestrekte Dutton Ranch in Montana van hem af te pakken. Aan het eind van het eerste deel van seizoen vijf heeft hij nu te maken met zijn kinderen die elkaar proberen te vermoorden.

"Yellowstone (2018) is de hoeksteen geweest waarop we een heel universum van wereldwijde hits hebben gelanceerd, van 1883 tot Tulsa King, en ik ben ervan overtuigd dat ons vervolg op Yellowstone (2018) opnieuw een grote hit zal zijn, dankzij het briljante creatieve brein van Taylor Sheridan en onze ongelooflijke casts die deze series tot leven brengen", aldus Chris McCarthy, President & CEO Showtime/MTV Entertainment Studios.

De originele serie, die mede is bedacht door Sheridan en John Linson, wordt geproduceerd door 101 Studios en MTV Entertainment Studios en wordt uitvoerdend geproduceerd door Sheridan, Linson, Costner, Art Linson, David C. Glasser, Bob Yari, Christina Voros en Stephen Kay.

"Het Dutton verhaal gaat verder waar Yellowstone (2018) ophoudt in een ander episch verhaal. We zijn verheugd om deze nieuwe reis naar het publiek over de hele wereld te brengen," voegde David Glasser, CEO van 101 Studios toe.

Bekijk hieronder de trailer van de eerste helft van het vijfde seizoen van Yellowstone (2018).