Abby, Hoyt en de rest van de inwoners van Walker Independence komen niet terug in het televisieseizoen 2023-24.



Walker Independence is een actie-periode-dramaserie, een prequel van Walker met Katherine McNamara, Matt Barr, Katie Findlay, Greg Hovanessian, Philemon Chambers, Justin Johnson Cortez, Lawrence Kao en Gabriela Quezada in de hoofdrollen.



Het verhaal speelt zich af in de late jaren 1800 en volgt Abby Walker (McNamara), een welgestelde en stoere vrouw uit Boston wiens man voor haar ogen wordt vermoord tijdens hun reis naar het Westen. Nadat ze haar pad kruist met Calian (Cortez), een nieuwsgierige Apache spoorzoeker, komt Abby aan in het stadje Independence, Texas. Daar ontmoet ze eclectische bewoners die op de vlucht zijn voor hun verleden, hun dromen najagen en hun eigen geheimen bewaren.

Abby loopt ook letterlijk Hoyt Rawlins (Barr) tegen het lijf, een gladde schurk, dief en oplichter met een gedeukt hart van goud, die Abby al snel als een doelwit ziet, totdat zij de rollen omdraait. Abby en Hoyt zitten al snel op één lijn, omdat ze allebei de waarheid willen achterhalen over de identiteit van de moordenaar van Abby's man. Ze zweren ook Independence te redden, een grensstadje waar niets is wat het lijkt.

Het eerste seizoen van Walker Independence, dat op donderdagavond werd uitgezonden, scoorde gemiddeld 0,05 in de bevolkingsgroep 18-49 en 497.000 kijkers in de kijkcijfers live+dezelfde dag (inclusief weergave op de DVR tot 03.00 uur 's nachts). Het was een van de beter presterende scriptseries van het netwerk dit seizoen. In de kijkcijfers voor live+7 dagen kreeg de serie 90% meer kijkers.

Dat de serie toch is gecanceld, is geen verrassing aangezien Nexstar, het bedrijf dat nu het netwerk runt, zich wil concentreren op het uitzenden van goedkope programma's zoals ongescripte series en aangekochte gescripte series. Slechts twee van The CW's huidige originele series zijn vernieuwd voor 2023-24 - All American (2018) en Walker en de meeste van de resterende series zullen naar verwachting op korte termijn worden gecanceld.