The CW heeft ervoor gekozen om geen tweede seizoen van Supernatural-prequelserie The Winchesters te bestellen.



Het nieuws over The Winchesters is niet verrassend, De serie was een van de series die weinig kans maakte voor vernieuwing bij het netwerk onder zijn nieuwe eigenaar, nu het zich richt op niet-gescripte en goedkopere gescripte programma's (voornamelijk internationale aankopen/coproducties) in een streven naar winstgevendheid.



Tot nu toe zijn alleen de sterkste bestaande scriptseries van The CW, All American (2018) en Walker vernieuwd voor volgend seizoen. The Winchesters is nu net als Walker Independence gecanceld. Overgebleven in het ongewisse zijn Kung Fu (2021), Superman & Lois en All American: Homecoming, waarvan wordt aangenomen dat ze een goede kans hebben (hoe klein die ook is) om vernieuwd te worden, gevolgd door Gotham Knights.

Studio Warner Bros. Television zag de bui al hangen voor The Winchesters en heeft zich voorbereid op het zoeken naar een nieuw onderkomen voor de serie, en is van plan agressief te zijn in zijn zoektocht. Uitvoerend producent (en Supernatural-acteur) Jensen Ackles zal waarschijnlijk fans van Supernatural mobiliseren in een Save the Show campagne die de serie kan helpen een nieuwe outlet te vinden.

Met in de hoofdrollen Meg Donnelly en Drake Rodger, is The Winchesters afkomstig van het Supernatural-trio Robbie Thompson, Jensen Ackles en Danneel Ackles, Warner Bros. Television en CBS Studios.

Geschreven en geproduceerd door Thompson, is The Winchesters een prequel van The CW's langlopende serie Supernatural, gecentreerd op de ouders van Dean en Sam Winchester, John en Mary. Verteld vanuit het perspectief van verteller Dean Winchester (ingesproken door Jensen Ackles), is The Winchesters het epische, onvertelde liefdesverhaal over hoe John (Rodger) Mary (Donnelly) ontmoette en hoe ze alles op het spel zetten om niet alleen hun liefde, maar de hele wereld te redden.

Jensen en Danneel Ackles produceren uitvoerend via hun banner Chaos Machine Productions. Chaos Machine produceert in samenwerking met Warner Bros. TV en CBS Studios. Glen Winter is uitvoerend producent en regisseur van de pilot. David H. Goodman en John Showalter zijn de uitvoerende producenten.