Apple TV+ heeft een startdatum voor het tweede seizoen van Foundation (2021) bekend gemaakt en deelt een poster en teaser.



Meer dan een eeuw na de finale van het eerste seizoen, stijgt de spanning in het hele melkwegstelsel in Foundation (2021) seizoen twee. Terwijl de Cleons zich ontrafelen, beraamt een wraakzuchtige koningin een plan om Empire van binnenuit te vernietigen. Hari, Gaal en Salvor ontdekken een kolonie Mentalics met psionische gaven die de psycho-geschiedenis dreigen te veranderen.

De Foundation is de religieuze fase ingegaan, waarbij de Kerk van Seldon in het hele Buitenbereik wordt verspreid en de Tweede Crisis wordt uitgelokt: oorlog met het Rijk. Foundation (2021) vertelt de verhalen van vier cruciale personen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, veranderende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.



Tot de terugkerende cast behoren ook Laura Birn, Cassian Bilton en Terrence Mann. In seizoen twee worden nieuwe personages geïntroduceerd: Isabella Laughland (Brother Constant), Kulvinder Ghir (Poly Verisof), Ella-Rae Smith (Queen Sareth of Cloud Dominion), Holt McCallany (Warden Jaegger Fount), Rachel House (Tellem Bond), Nimrat Kaur (Yanna Seldon), Ben Daniels (Bel Riose) en Dimitri Leonidas (Hober Mallow).

Seizoen twee van Apple TV's Foundation (2021) debuteert wereldwijd op vrijdag 14 juli met één aflevering, gevolgd door wekelijks nieuwe afleveringen, elke vrijdag tot 15 september.

Het tweede seizoen, gebaseerd op de bekroonde boeken van Isaac Asimov en met in de hoofdrollen Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell en Leah Harvey, zal tien afleveringen bevatten.

Foundation (2021) wordt voor Apple geproduceerd door Skydance Television en geleid door showrunner en uitvoerend producent David S. Goyer, met Alex Graves, David Ellison, Dana Goldberg, Bill Bost, Robin Asimov en Marcy Ross als uitvoerend producenten.

Bekijk de poster en teaser voor het tweede seizoen van Foundation (2021) hieronder.