Emma en Charles zullen in het uitzendseizoen 2023-24 niet verder kunnen werken. ABC heeft The Company You Keep na één seizoen gecanceld.



In The Company You Keep spelen Milo Ventimiglia, Catherine Haena Kim, William Fichtner, Tim Chiou, Freda Foh Shen, James Saito, Sarah Wayne Callies, Felisha Terrell en Polly Draper de hoofdrollen. Sachin Bhatt heeft een terugkerende rol.

In het verhaal is Charlie Nicoletti (Ventimiglia) een meesterlijke high-stakes oplichter die samen met zijn familie misdaden pleegt. Hij runt ook een bar met zijn bazige oudere zus, Birdie (Calles). Hun ouders van oplichters zijn de voormalige staalarbeider Leo (Fichtner) en zijn vrouw Fran (Draper). Ondertussen is Emma Hill (Kim) een undercover CIA-officier. Haar vader, Joseph Hill (Saito), is de patriarch van een politieke dynastie en is getrouwd met Grace (Shen). Emma's broer, David (Chiou), is een zittende senator die voor herverkiezing gaat.



Charlie en Emma ontmoeten elkaar en een nacht van passie leidt tot liefde tussen twee mensen die beroepsmatig onbewust op ramkoers liggen. Terwijl Charlie het 'familiebedrijf' opvoert zodat hij er voorgoed uit kan stappen, komt Emma dichter bij de wraakzuchtige crimineel die Charlie's familieschulden in de hand heeft. Hij dwingt hen om de leugens die ze hebben verteld te aanvaarden zodat ze zichzelf en hun families kunnen redden van rampzalige gevolgen.

Het eerste seizoen van The Company You Keep, dat op zondagavond wordt uitgezonden, scoort gemiddeld 0,25 in de bevolkingsgroep 18-49 en 2,23 miljoen kijkers. Het was een van ABC's laagst gewaardeerde scriptseries in de demo en het totaal aantal kijkers in vergelijking met andere series op het netwerk.

De serie voegde 70% meer kijkers toe in de live+7 dag ratings, maar dat was niet goed genoeg om een tweede seizoen verlenging te krijgen. Het eerste seizoen van tien afleveringen eindigde afgelopen zondagavond.