Goed nieuws voor alle Loki-fans. Na twee jaar wachten verschijnt dan eindelijk het tweede seizoen van de Marvel-serie met Tom Hiddleston.



Marvel Studios heeft zijn releases aanzienlijk vertraagd in vergelijking met de voorgaande jaren. Voor een tijdje voelde het alsof er altijd een Marvel-project in het verschiet lag, in de bioscoop of op Disney+. In 2021 en 2022 kwamen in totaal zeventien films, series en speciale presentaties uit, wat ambitieus is voor een franchise van enige omvang. Echter, 2023 lijkt de zaken wat terug te schalen.



Marvel is momenteel erg trots op het succes van Guardians of the Galaxy Vol. 3 en heeft Secret Invasion dat op woensdag 21 juni in première gaat op Disney+. Er komt dit jaar nog één film uit, namelijk The Marvels, maar MCU-fans hebben nog genoeg om naar uit te kijken, want de studio heeft zojuist aangekondigd wanneer Loki seizoen twee van start gaat.

Disney+ lanceert het tweede seizoen van Marvel's Loki op vrijdag 6 oktober. Marvel Studios chef Kevin Feige kondigde de datum dinsdag aan tijdens Disney's Upfront presentatie, waar hij ook eerste beelden van het komende seizoen introduceerde. Nieuwe afleveringen zullen wekelijks worden uitgezonden.

Marvel's Loki, met Tom Hiddleston in de hoofdrol, speelt zich af in een aan het Marvel Cinematic Universe grenzende wereld, waarin de God van het Onheil een vis uit het water is wanneer hij in de problemen komt met de bureaucratische TVA (Time Variance Authority) nadat hij is ontsnapt met het Tesseract.



Hiddleston wordt in de cast vergezeld door Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant. Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once) is aan de cast toegevoegd.

Justin Benson en Aaron Moorhead regisseren en produceren seizoen twee. Eric Martin is hoofdschrijver en produceert samen met Hiddleston en Michael Waldron.

Als onderdeel van de presentatie onthulde Feige ook dat Echo later in 2023 zal verschijnen, wat betekent dat er dit jaar nog meer Marvel op komst is. Maar, in een verrassende zet, zal de spin-off van Marvel's Hawkeye alle afleveringen tegelijk uitbrengen op woensdag 29 november. Dat is een primeur voor een MCU-serie, omdat ze meestal wekelijks uitkomen. Maar fans zullen ongetwijfeld alles van Echo bekijken zodra het uitkomt, met de gebeurtenissen uit het tweede seizoen van Marvel's Loki nog vers in het geheugen.