Fans van Law & Order: Special Victims Unit zullen afscheid moeten nemen van Molly Burnett, die de NBC-serie na minder dan een jaar verlaat.



Het nieuws volgt op de schokkende aankondiging dat een ander vast castlid, Kelli Giddish, de serie in augustus zou verlaten. Haar laatste aflevering als vast castlid was aflevering negen van seizoen 24. Giddish herhaalde de rol van Amanda Rollins in de seizoensfinale van Law & Order: Special Victims Unit en Law & Order: Organized Crime waarin ze onthulde dat ze zwanger is.



Burnett (foto) kwam in juli 2022 bij de serie als rechercheur Grace Muncy en debuteerde in de tweede aflevering van seizoen 24 getiteld 'The One You Feed'. Burnett is ook bekend van haar rol in Queen of the South, waarin ze Kelly Anne van Awken speelde en gastrollen in onder andere True Blood, Longmire en Chicago PD.

In dezelfde SVU-finale als waarin werd onthuld dat Rollins zwanger is, werd ook het vertrek van Muncy bekendgemaakt. Het was echter TVLine dat als eerste onthulde dat actrice Burnett de serie zou verlaten. Zou deze opengekomen plek nu tóch opgevuld kunnen worden door Rollins? Het antwoord is nog onbekend, maar de aflevering geeft fans zeker hoop.

Producenten van de serie Wolf Entertainment deelden een clip van het emotionele afscheid van het personage, die hieronder kan worden bekeken.