Wednesday-actrice Emma Myers gaat de BBC verfilming van Holly Jacksons A Good Girl's Guide to Murder leiden.



Myers, die Wednesday's weerwolf-kamergenoot Enid Sinclair speelt in de Netflix-serie, zal de hoofdrol spelen als Pip Fitz-Amobi. Ze is slim en eigenzinnig en weet niet zeker of schoolmeisje Andie Bell vijf jaar geleden is vermoord door haar vriend Sal Singh. Maar als Sal Singh geen moordenaar is en de echte moordenaar nog vrij rondloopt, hoe ver zullen ze dan gaan om Pip van de waarheid te weerhouden?



Myers (foto) staat tegenover nieuwkomer Zain Iqbal, die Ravi speelt in de verfilming van Jacksons bestseller mysteriethrillers. Red Rose's Poppy Cogan schrijft en Dracula (2020)-acteur Dolly Wells regisseert.

De serie van The Pursuit of Love-producent Moonage Pictures is een van de meest spraakmakende opdrachten van BBC Three van de afgelopen jaren.

"Vanaf het moment dat we aankondigden dat A Good Girl's Guide To Murder naar de BBC kwam, weet ik dat er een enorme hoeveelheid speculatie is geweest van fans over wie Pip en Ravi zullen spelen," zei Fiona Campbell, Controller of Youth Audience, BBC iPlayer en BBC Three. "In Emma en Zain hebben we twee acteurs gevonden die de personages zo perfect belichamen dat het zal voelen alsof ze rechtstreeks van de pagina's van Holly's boeken naar onze schermen zijn gestapt. Ik kan niet wachten tot de kijkers van BBC Three ze in actie zien."

De serie zal later dit jaar in Engeland worden opgenomen. Het is geschreven door hoofdschrijver Cogan samen met Zia Ahmed, Ajoke Ibironke en Ruby Thomas, en wordt geproduceerd door Florence Walker.

Uitvoerende producenten zijn Matthew Read, Matthew Bouch en Frith Tiplady voor Moonage Pictures, met Lucy Richer en Danielle Scott-Haughton voor de BBC, en Wells, Holly Jackson en Cogan. BBC Studios, die een minderheidsbelang heeft in Moonage Pictures, zal de internationale distributie van de serie verzorgen.