Ryan Murphy's Monster anthologieserie heeft zijn Erik en Lyle Menendez gevonden.



Deadline heeft begrepen dat het tweede seizoen van de Netflix anthologieserie, een vervolg op Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Cooper Koch en Nicholas Alexander Chavez in de rollen heeft gecast.



We horen dat Koch (linkerfoto) Erik zal spelen en Chavez zijn broer Lyle.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story volgt op een succesvol eerste seizoen van de nieuwe serie, waarin seriemoordenaar Dahmer, gespeeld door Evan Peters, centraal stond.

Seizoen twee zal het verhaal vertellen van de waargebeurde broers die in 1996 werden veroordeeld voor de moord op hun ouders, José en Mary Louise 'Kitty' Menéndez. Hoewel de broers uiteindelijk de moord op hun ouders bekenden, hebben ze lang volgehouden dat de reden voor hun daden te wijten was aan fysiek, emotioneel en seksueel misbruik.

De zaak blijft zich in real-time ontvouwen na een nieuwe ontwikkeling die in mei werd onthuld. Erik en Lyle Menendez hebben documenten ingediend waarin ze vragen om een nieuwe hoorzitting als reactie op de beweringen van voormalig Menudo bandlid Roy Rosselló dat hij op veertienjarige leeftijd werd gemolesteerd door José Menendez.

Het is nog onbekend hoeveel van het leven van de Menendez broers aan bod zal komen in seizoen twee, maar Netflix heeft ook een documentaire over het duo in voorbereiding met toegang tot het duo.

Zowel Koch als Chavez zijn relatieve nieuwkomers in de industrie die ongetwijfeld een boost zullen krijgen van het leiden van een Ryan Murphy-serie. Koch was eerder te zien in het eerste seizoen van het populaire Starz drama Power Book II: Ghost als het personage Chase. Chavez speelt momenteel Spencer Cassadine in de soapserie General Hospital op ABC.

Netflix en Murphy's vertegenwoordiger wilden geen commentaar geven, maar de castings zijn gedaan vóór de schrijversstaking en de American Horror Story medeschepper is niet betrokken geweest bij enige activiteit voor het project sinds de staking.