World on Fire heeft eindelijk een datum gekregen waarop het terugkeert. Het eerste seizoen van het drama uit de Tweede Wereldoorlog werd in 2020 uitgezonden op PBS.



De serie kreeg een vernieuwing voor een tweede seizoen na de uitzendingen in het Verenigd Koninkrijk, maar de productie van seizoen twee werd uitgesteld vanwege de pandemie. De productie van het historische drama begon uiteindelijk in juli 2022.

De serie, geschreven door Patrick Bowker, toont de Tweede Wereldoorlog door de ogen van mensen die in verschillende landen wonen.



Lesley Manville, Jonah Hauer-King, Julia Brown, Zofia Wichlacz, Blake Harrison, Eugénie Derouand, Eryk Biedunkiewicz, Cel Spellman, Mark Bonnar, Ahad Raza Mir en Gregg Sulkin spelen de hoofdrollen in het drama.

PBS onthulde het volgende over de aankomende serie:

"World on Fire is een adrenaline verhogend, emotioneel aangrijpend drama over de Tweede Wereldoorlog dat de verstrengelde lotgevallen volgt van gewone mensen in vijf landen terwijl ze worstelen met de effecten van de oorlog op hun dagelijks leven. Wanneer de serie terugkeert, voegen we ons bij onze personages in oktober 1940, toen eenzame piloten werden gestuurd om Duitse bommenwerpers te vernietigen toen de Northern Blitz begon. Het publiek wordt meegenomen van de straten van Groot-Brittannië naar bezet Frankrijk, nazi-Duitsland en het zand van de Noord-Afrikaanse woestijn.

De diverse cast bestaat onder andere uit Academy Award-genomineerde Lesley Manville (The Crown) als Robina, Jonah Hauer-King (Little Women (2017)) als Harry, Julia Brown (Shetland) als Lois, Zofia Wichlacz (1983) als Kasia en Blake Harrison (The Great) als Stan. Mark Bonnar (Shetland) als Sir James Danemere, Ahad Raza Mir (Resident Evil (2022)) als Rajib en Gregg Sulkin (Marvel's Runaways) als David voegen zich bij de cast voor seizoen twee."

De trailer voor World on Fire seizoen twee staat hieronder. Het seizoen verschijnt op zondag 16 juli op de BBC en start zondag 15 oktober op PBS. Het eerste seizoen is in Nederland bij NPO Plus te zien.