Max' Dune prequel-serie Dune: The Sisterhood gaat de productie in Boedapest "elke dag nu" hervatten en zal doorgaan tijdens de WGA en SAG stakingen.



De serie bewandelt dus het pad van House of the Dragon en Industry, aangezien Dune: The Sisterhood, net als die HBO-titels, onder contract staat bij het Britse Equity, met ook een aantal leden van SAG-AFTRA. En volgens de richtlijnen van de acteursgilde in de VS moeten leden die onder Equity-contracten werken "zich blijven melden". SAG-leden die op Equity-producties werken, kunnen ervoor kiezen om te boycotten, maar vanwege de strenge anti-stakingswetten in het Verenigd Koninkrijk kunnen studio's hen direct aanklagen om hen terug te dwingen op de set.



Dune: The Sisterhood hervat de productie na een start in november, wat leidt tot een hiatus die altijd al gepland was, vertelt een bron. De serie verloor eerder dit jaar ook regisseur Johan Renck, bedenker en pilotschrijver Diane Ademu-John (als co-showrunner) en actrices Shirley Henderson en Indira Varma, hoewel het vertrek niets met elkaar te maken had. Olivia Williams (The Crown) heeft Hendersons rol als Tula Harkonnen overgenomen, met Jodhi May (The Witcher) in plaats van Varma als Natalya en Anna Foerster (Westworld) in plaats van Renck als regisseur van meerdere afleveringen. De serie die door Max en Legendary Television wordt gecoproduceerd, heeft nu Alison Schapker (Altered Carbon) als enige showrunner.

Dune: The Sisterhood speelt zich af in het sci-fi universum van Frank Herbert's Dune, dat de laatste tijd is ontgonnen door filmmaker Denis Villeneuve voor twee films onder leiding van Timothée Chalamet (waaronder één die deze herfst verschijnt).

Dune: The Sisterhood is ook gebaseerd op de roman Sisterhood of Dune, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Het speelt zich 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides af en volgt de Harkonnen Sisters in hun strijd tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen, waarbij ze de legendarische sekte oprichten die bekend staat als de Bene Gesserit.

In de serie spelen ook Emily Watson (Chernobyl), Sarah-Sofie Boussnina (Knightfall), Shalom Brune Franklin (The Tourist), Faoileann Cunningham (The Witcher: Blood Origin), Aoife Hinds (Normal People), Chloe Lea (Foundation (2021)), Travis Fimmel (Vikings), Mark Strong (Temple), Jade Anouka (His Dark Materials) en Chris Mason (Broadchurch) mee.

Uitvoerende producenten zijn Ademu-John, Schapker, Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Mark Tobey en Jordan Goldberg, evenals Brian Herbert en met Byron Merritt en Kim Herbert namens de nalatenschap van Frank Herbert. Kevin J. Anderson is coproducent.