Net als in juli 2023 hebben we alle* nieuwe series die in augustus 2023 uitkomen voor je op een rijtje gezet.



* The Lost Flowers of Alice Hart


Te zien vanaf: Vrijdag 4 augustus bij Prime Video.
Verhaal: The Lost Flowers of Alice Hart vertelt het meeslepende verhaal van een jong meisje, Alice Hart, wiens gewelddadige jeugd een donkere schaduw werpt over haar volwassen leven. Na een familietragedie waarbij ze zowel haar gewelddadige vader als haar geliefde moeder verliest in een mysterieuze brand, wordt de 9-jarige Alice naar haar grootmoeder June gebracht op een bloemenboerderij. Ze komt erachter dat er geheimen in geheimen zijn over haar en het verleden van haar familie. Dit meeslepende familiedrama beslaat tientallen jaren, terwijl Alice opgroeit van kind tot vrouw. Haar reis is episch en diepgeworteld, en bouwt op naar een emotionele climax als Alice merkt dat ze voor haar leven vecht tegen een man van wie ze houdt.
De cast: Sigourney Weaver, Charlie Vickers, Alycia Debnam-Carey
Genre: Drama
Land van herkomst: Amerika


* Moving


Te zien vanaf: Woensdag 9 augustus bij Disney+.
Verhaal: Deze drie studenten proberen in Moving hun speciale vaardigheden voor andere mensen te verbergen, terwijl hun ouders worstelen om hen te beschermen tegen gebruik door andere mensen.
De cast: Ryoo Seung-bum, Ryu Seung-Ryong, Han Hyo-joo, Jo In-sung, Cha Tae-Hyun, Kim Sung-Kyun
Genre: Drama
Land van herkomst: Zuid-Korea


* Painkiller


Te zien vanaf: Donderdag 10 augustus bij Netflix.
Verhaal: Gebaseerd op het New Yorker-artikel 'The Family That Built an Empire of Pain' van Patrick Radden Kefo en Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America's Opioid Epidemic door Barry Meier, zal Painkiller een eye-opening ervaring zijn die de oorsprong van de voortdurende opioïde crisis in de VS in detail beschrijft.
De cast: Taylor Kitsch, Uzo Aduba, Matthew Broderick, West Duchovny, Dina Shihabi, John Rothman
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* El Elegido


Te zien vanaf: Woensdag 16 augustus bij Netflix.
Verhaal: Jodie, een twaalfjarige die in Baja California Sur woont, ontdekt in El Elegido dat hij Jezus-achtige krachten heeft. Zal hij zijn roeping beantwoorden en zijn bestemming vervullen?
De cast: Tenoch Huerta, Dianna Agron, Carlos Bardem
Genre: Fantasy
Land van herkomst: Mexico
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* The Winter King


Te zien vanaf: Zondag 20 augustus bij ITVX.
Verhaal: The Winter King speelt zich af in de vijfde eeuw, lang voordat Groot-Brittannië werd verenigd in een bruut land van strijdende partijen en stammen, waar levens vaak vluchtig waren. De serie volgt Arthur Pendragont terwijl hij zich ontwikkelt van verschoppeling tot legendarische krijger en leider.
De cast: Iain De Caestecker, Stuart Campbell, Ellie James, Eddie Marsan, Nathaniel Martello-White, Daniel Ings
Genre: Fantasy
Land van herkomst: Groot-Brittannië


* Ahsoka


Te zien vanaf: Woensdag 23 augustus bij Disney+.
Verhaal: Na de val van het Keizerrijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel.
De cast: Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Ivanna Sakhno, Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson, Eman Esfandi
Genre: Sciencefiction
Land van herkomst: Amerika


* Who Is Erin Carter?


Te zien vanaf: Donderdag 24 augustus bij Netflix.
Verhaal: Maak kennis met Erin - Moeder, vrouw, leraar die de expatdroom in Spanje leeft. Althans, dat denken we totdat in Who Is Erin Carter? een overval in een supermarkt onthult dat ze een badass-vechter is! Erin is duidelijk niet wie ze zegt dat ze is, maar hoe ver zal ze gaan om haar ware identiteit op afstand te houden?
De cast: Evin Ahmad, Sean Teale, Douglas Henshall, Susannah Fielding, Charlotte Vega, Indica Watson
Genre: Misdaad
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* A Murder at the End of the World


Te zien vanaf: Dinsdag 29 augustus bij FX.
Verhaal: Een amateur-speurder van generatie Z genaamd Darby Hart en elf andere gasten worden in A Murder at the End of the World uitgenodigd door een teruggetrokken miljardair om deel te nemen aan een retraite op een afgelegen en oogverblindende locatie. Wanneer een van de andere gasten dood wordt gevonden, moet Darby vechten om te bewijzen dat het moord was tegen een stroom van concurrerende belangen en voordat de moordenaar nog een leven neemt.
De cast: Emma Corrin, Brit Marling, Clive Owen, Harris Dickinson, Alice Braga, Jermaine Fowler
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* One Piece (2023)


Te zien vanaf: Donderdag 31 augustus bij Netflix.
Verhaal: In een zeevarende wereld gaat een jonge piratenkapitein op pad met zijn bemanning om de titel van Pirate King te behalen en de mythische schat One Piece (2023) te ontdekken.
De cast: Iñaki Godoy, Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Gibson, Taz Skylar, Peter Gadiot
Genre: Avontuur, Comedy
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegengekomen of er een datum is gewijzigd.

** Na overleg hebben we besloten om programma’s, zoals reality-, competitie-, huis en tuin-, spel-, kook-, praat-, sport-, special interest-, kinder/family programma’s, (kinder)animatie, anime en documentaires niet meer op te nemen in dit overzicht. Het overzicht met ook deze programma’s is hier te vinden.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.