Het filmen van het tweede seizoen van de sciencefictionthriller Silo van Apple TV+ is voor onbepaalde tijd onderbroken vanwege de stakingen in Hollywood.



De serie met Rebecca Ferguson in de hoofdrol zou deze week een pauze inlassen in het Verenigd Koninkrijk om van set te wisselen, maar Deadline heeft gehoord dat Apple nu verwacht de pauze tot nader order te verlengen.



Silo is gebaseerd op de dystopische romancyclus van Hugh Howey en is opgenomen in de Hoddesdon Studios in Hertfordshire. De cast bestaat onder andere uit Tim Robbins en Rashida Jones. AMC Studios produceert.

Deadline heeft begrepen dat het derde seizoen van Foundation (2021), een ander sciencefictiondrama van Apple, naar verwachting ook beïnvloed zal worden door de stakingen van acteurs en schrijvers.

De verfilming van Isaac Asimovs boeken met Jared Harris en Lee Pace is opgenomen in Praag, Tsjechië, hoewel Apple seizoen drie nog niet officieel heeft bevestigd. Skydance Television produceert.

Silo, dat al snel uitgroeide tot de beste nieuwe dramaserie van Apple, is het nieuwste opvallende slachtoffer van de stakingen in het Verenigd Koninkrijk.

Deadline onthulde vorige week dat de opnames voor seizoen twee van Andor niet zouden worden afgerond nadat acteurs van de set waren gelopen.

Apple weigerde commentaar te geven.